KRASJLANDING:  Flyet av typen Beech 100 King Air skulle returnere til flyplassen, men endte i stedet midt i dette veikrysset i Vancouver. Foto: REUTERS/Ben Nelms/Scanpix
KRASJLANDING: Flyet av typen Beech 100 King Air skulle returnere til flyplassen, men endte i stedet midt i dette veikrysset i Vancouver. Foto: REUTERS/Ben Nelms/ScanpixVis mer

Småfly krasjlandet midt i et veikryss og brakk i to

Minst 11 personer skadd etter flyulykke i Vancouver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et tomotors turbopropellfly tilhørende flyselskapet Northern Thunderbird Air fikk problemer etter å ha tatt av fra Vancouvers internasjonale flyplass.

Helt rutinemessig skulle flyet returnere til flyplassen. I stedet havnet det midt i et veikryss rett ved rullebanen, og delte seg i to, skriver avisa Vancouver Sun.

Minst 11 personer ble skadd. Tilstanden for tre av dem er kritisk. Det er foreløpig uklart hvor mange av dem som var om bord på flyet, men minst én person på bakken ble skadd da flyet krasjlandet.

Terry McBratney, som jobber for den lokale ambulansetjenesten, sier det var «utrolig at noen overlevde». Flyet landet mens det var forholdsvis stille i trafikken.

- Det var flaks. Om flyet hadde landet bare 30 sekunder seinere, ville det ha truffet en lang rad med biler, sier McBratney.

Turbopropellflyet er av typen Beechkraft King Air 100, og er kjent for å være sikkert.

- Flyet står ikke på overvåkningsliste, sier Bill Yearwood, regional leder for den føderale flysikkerhetsmyndigheten til Vancouver Sun.

Det vil nå bli foretatt en gransking for å avdekke hva som førte til problemene med flyet.