FALLSKJERM: Dette illustrasjonsbildet viser fallskjermen Cirrus SR20 er utstyrt med.
FALLSKJERM: Dette illustrasjonsbildet viser fallskjermen Cirrus SR20 er utstyrt med.Vis mer

Småfly med fire ombord nødlandet i kjempe-fallskjerm

Hentet av Sea King-helikopter etter havari over fjellområde i Sirdal i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Dagbladet ønsker å komme i kontakt med mennene som var ombord i flyet eller øyenvitner til nødlandingen. Ta kontakt på telefon 412 15 090, send sms/mms til 2400 eller epost til 2400@dagbladet.no

(Dagbladet): Alle de fire mennene ombord overlevde da et småfly av typen Cirrus SR20 fikk akutte tekniske problemer i lufta over Sirdal øst for Lysefjorden i 19-tida i kveld.

- Alle er fysisk uskadd. Et Sea King redningshelikopter lokaliserte flyet og har nå hentet ut de fire mennene, opplyser redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

Det var dårlig vær og liten sikt i området da havariet skjedde. Det vanskeliggjorde redningsarbeidet, men i 20-tida var dramaet over.

Den aktuelle flytypen er utstyrt med en stor fallskjerm som kan utløses i nødtilfeller og skal være i stand til å «lande» flyet uten alvorlige skader på personene ombord.

Betydelige skader på flykroppen er imidlertid vanlig ved denne typen nødlanding.

- Flyet var utstyrt med en type fallskjerm som gjorde at de landet trygt. Vi vet foreløpig ikke mer om de tekniske detaljene, sier Frøland.

Stedet der flyet klarte å lande ligger ifølge hovedredningssentralen nord for Suleskarveien i Sirdal.

Redningsetatene fikk melding om flyhavariet klokka 19.08. Også et ambulansehelikopter satte kurs mot ulykkesstedet, men returnerte da det ble klart at ingen personer var skadet.

Årsaken til havariet er foreløpig ukjent.

Dagbladet.no kommer med mer.