Småfly styrtet med to ombord

Øyenvitner på land så småflyet spinne og gå i spiral ned mot Trondheimsfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sekunder seinere traff flyet havflaten - etter all sannsynlighet med to personer ombord.

Småflyet, en Cessna 150, styrtet i havet vel 1000 meter utenfor Fånestangen ved Frosta i Trondheimsfjorden litt før klokka 11.25 i dag.

- Vi fikk melding kl 11.25 om at folk hadde sett en flystyrt fra land. Kl 11.29 meldte også Trondheim kontrollsentral at de hadde mistet kontakten med et småfly, opplyser redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no.

Et Sea King redningshelikopter gikk umiddelbart ut fra 330-skvadronen på Ørlandet flystasjon, og lokaliserte raskt styrtstedet.

- Selve flyet ligger trolig på 100 meters dyp, men det ble funnet vrakdeler og oljesøl på overflaten. Det er grunn til å tro at både piloten og passasjeren er omkommet. Men vi har ikke gitt opp alt håp, sier Walle.

Båter og dykkere er nå på vei til styrtstedet. Hovedredningssentralen på Sola er også i ferd med å sette en fjernstyrt undervannsbåt. Den skal forhåpentlig lokalisere flyvraket på bunnen av Trondheimsfjorden.

Småflyet er ifølge redningsleder Walle eid av Trondheim Flyklubb, og har vært i drift i flere år på utleiebasis. Piloten som hadde leid flyet før ulykken, skal være en mann i 50-60 åra. Han hadde med seg en passasjer av foreløpig ukjent alder og kjønn.

Flyet med to to ombord tok av fra Værnes lufthavn kl 10.50, og skulle være i lufta i én time.

Operasjonsleder Marit Grimstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt sier til Dagbladet at det er grunn til å tro at både pilot og passasjer befinner seg ombord i flyvraket.

- Vi har ingen formening om årsaken til ulykken. Det er blikkstille, finvær og sol i hele området, sier hun.