Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Småflystyrt var falsk alarm

Ingen fly eller personer er savnet i Drammensfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RØYKEN/OSLO (Dagbladet.no): Politiet og Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) fikk i kveld melding om at et småfly skal ha styrtet i Drammensfjorden.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 19.20 av en mopedist som kjørte forbi fjorden og som skal ha sett et fly lande,  for så å forsvinne. 

- Det var en mann som sier han så småflyet gå inn for landing ved Drammensfjorden, men at det forsvant. Han frykter at flyet skal ha styrtet da det befant seg midtfjords, og meldte fra, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Klokka 21.25 ble letaksjonen imidlertid avblåst etter at ingen funn var gjort.

- Vi har et Sea King-helikopter og to luftambulanser på vei, sier Nils-Ole Sunde, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no i 19.30-tida.

Ingen savnet

Klokka 21.20 holdt redningsmannskapene fortsatt på å lete etter flyet. Så langt er ingen funnet, og ingen fly eller personer er meldt savnet.

- Det er ingenting som tyder på at et fly har styrtet, sier operasjonsleder Larsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no klokka 20.50.

Foto: Rolf Svendsen/Allphoto
Foto: Rolf Svendsen/Allphoto Vis mer

- Er det noen som har lurt dere?

- Vi har ingen grunn til å tro at noen har lurt oss med vilje, sier Larsen.

Det skal ha vært to sjøfly i området i ettermiddag, ett av dem har landet i sjøen.

- Begge pilotene har gjort rede for sine aktiviteter. Det er heller ingen radarbilder som tyder på at det er et fly som har styrtet, sier Anders Bang-Andersen, pressesjef ved Hovedredningssentralen, til Dagbladet.no.Stor aksjon

Ifløge brannmester Steinar Fossberg ved 110-sentralen i Buskerud er det mange folk og båter i områrdet på grunn av feiringen av St.Hans-aften.

- Brannvesenet har rykket ut med flere båter og vi har dykkere klare, men foreløpig har vi altså ikke funnet flyet, sier Fossberg til Dagbladet.no.

Ifølge Drammens Tidende skjedde den mulige ulykken ved Grimsrudbukta på Hærnestangen i Røyken. 

image: Småflystyrt var falsk alarm

Dagbladet.no kommer med mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!