«Smågodtkrig» ga rekordsalg

Vi kjøpte dobbelt så mye påskegodt som i fjor

STILLE ETTER STORMEN: Det er fred og ro i godtehylla nå etter en påske med priskrig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STILLE ETTER STORMEN: Det er fred og ro i godtehylla nå etter en påske med priskrig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vi kjøpte over 1333 tonn kjempebillig smågodt i og før påske. Tallet inkluderer ikke Rema 1000 sine godtetonn, siden kjeden ikke vil offentliggjøre salgstall. Det er likevel god grunn til å tro at at lavpriskjeden også har solgt flere hundre tonn med søtsaker den siste tiden. 

1333 tonn tilsvarer 267 afrikanske savanneelefanter, 27 stappfulle semitrailere, eller 178 fullastede lastebiler.Priskrigen på smågodt startet da Rema 1000 dumpet prisen til 2,90 per hekto. Flere butikker, med Kiwi og Coop Extra i front, kastet seg på, og over hele landet stormet folk til godtehyllene for å sikre seg billig påskesnop.

Coop og Norgesgruppen har begge doblet godtesalget. Smågodtet har vært så rimelig for kundene at kjedene har tapt penger på godteriet.

Doblet snopsalget Coop-kjeden med butikkene Coop Extra, Mega, Prix, Marked og Coop OBS, har totalt solgt 698 tonn smågodt under «smågodtkrigen». Det er en salgsøkning på 94 prosent sammenlignet med forrige påske.

Lavprisbutikken Extra har stått for nesten halvparten av salget, og har alene solgt 340 tonn godteri i løpet av de 18 dagene krigen varte. Kommunikasjonsdirektør i Coop Bjørn Takle Friis, sier at han tror de to andre store kjedene har irritert seg over at Extra-butikkene kastet seg inn i priskrigen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.