Smågodtkrigen bekymrer fagfolk

Over hele landet hamstrer folk smågodt etter at butikkjedene dumpet prisene til 2,90 kroner per hekto. Eksperter er bekymret for konsekvensene.

BEKYMRET: Ikke alle er like begeistret over priskrigen på smågodt. Eksperter er bekymret for de mulige konsekvensene av prisraset. Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
BEKYMRET: Ikke alle er like begeistret over priskrigen på smågodt. Eksperter er bekymret for de mulige konsekvensene av prisraset. Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg skulle egentlig ikke ha smågodt, men da jeg så prisen, ble det så jeg kjøpte likevel, sier Kamilla Sæter til Adresseavisen. Hun er ikke alene om å la seg lokke av de lave prisene. I Bergen kjøpte én kunde 70 kilo smågodt, og butikksjefer forteller at hyllene tømmes fort.

- Jeg fyller på smågodt for harde livet, sier kjøpmann Christer Andersen på Rema 1000 i Kalmarhuset til BA.

Men ikke alle er like begeistret over priskrigen. Professor og senterleder Jøran Hjelmesæth ved Senter for sykelig overvekt i Helse sør-øst ved Sykehuset i Vestfold beskriver prisdumpingen som horribel.

- Dette er jo aller verst for barn og unge. Vi vil gjerne beskytte barn og unge mot slikt, men når de får nesten gratis godteri kastet etter seg vil jo det gjøre at risikoen øker for både overvekt, fremtidig hjerte- og karsykdom og diabetes, sier han til VG.

- Butikkene har et ansvar Han får støtte av ernæringsfysiolog Tove Drilen, som jobber med overvektige barn og unge.

- Butikkene har jo et ansvar. De kunne i stedet latt frukt og grønnsaker vært billigere, og det ville vært langt bedre ut fra et folkehelseperspektiv, sier hun til Adresseavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer