Smågutter jages etter voldtekt

Politiet har fortsatt ikke funnet guttegjengen i 8-12-årsalderen. De skal ha voldtatt to 13-årige jenter på en kirkegård i Malmø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentene har gitt politiet signalementet på de seks-sju guttene som skal ha utført gjengvoldtekten, men så langt har politiet ikke klart å oppspore småguttene.

- Jentene har i avhør forklart hva som skjedde og hvordan guttene så ut. De er naturligvis rystet av det som har hendt, og de har det ikke særlig bra, sier polititalsmann Lars Mahler til Expressen.se.

Det var i går ettermiddag jentene var ved et grøntområde i bydelen Husie i Malmø. Da guttegjengen kom gående, gikk jentene for å forhindre at syklene skulle bli stjålet, men da begynte guttene å tafse og rive i buksene deres.

Voldtatt i buskene på kirkegården

- De klarte å slite buksa av den ene jenta og voldtok henne. Det dreier seg ikke om fullbyrdet samleie, men om svært grove overgrep. De fortsatte å trakassere jentene en stund før de forlot stedet med syklene, sier Lars-Göran Karlströmer i Malmø-politiet.

Politiets eneste spor er en sykkel og en flaske som er tatt med for tekniske undersøkelser.

Etter en stund kom guttene tilbake og beklaget overfor jentene at syklene var stjålet. De skulle få tilbake syklene hvis de ble med og hentet dem. Jentene ble med, men da de kom til en kirkegård utførte guttene nye overgrep - denne gangen enda grovere. Til politiet har jentene forklart at tre av guttene var de mest aktive.

Hardere smågutte-miljø

- Jenta satte seg på huk for å beskytte seg, men guttene fortsatte bare. Etter voldtekten fortsatte de grafsinga og de forsøkte å kysse henne, sier Karlströmer til Aftonbladet.se.

Jentene sprang hjem til den ene hvor foreldrene tilkalte politiet. Begge ble undersøkt av lege i går, og politiet fester stor lit til forklaringene deres.

- Jentene er svært troverdige. Det finnes ingen tvil om at de prater sant, sier Karlströmer som aldri har vært borti like unge voldtektsmenn.

- Smågutter bruker i verste fall å drive med sykkeltyveri og nasking, men jeg er likevel ikke overrasket. Den siste tiden har det blitt verre i denne aldersgruppen. For ti år siden tror jeg ikke dette ville vært mulig, sier han.