Smågutter tatt for hackervirksomhet

Tre gutter i 12-13 års-alderen er avslørt for å ha drevet ulovlig hackervirksomhet. Guttene måtte nylig inn til avhør på Stavanger politikammer sammen med sine foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en uke siden de tre guttene ble hentet inn til avhør hos politiet, skriver Stavanger Aftenblad. Stavanger-politiet hadde blitt varslet av Økokrims datateam om den ulovlige data-leken guttene holdt på med.

Guttene hadde sendt såkalte «trojanske hester» på internett. Flere pc-eiere takket ja til tilbudet fra guttene om programfiler som skulle beskytte dem mot hackere.

I stedet mottok de et program som gjorde det mulig for Stavanger-guttene å gå inn i deres maskiner. De hadde dermed mulighet til å lese filene, laste ned eller slette filer og endre systemfiler. Guttene hadde ikke forstått at denne virksomheten var ulovlig.

Stavangerpolitiet oppfordrer foreldre med hjemmedatamaskiner om å holde øye med hva barna foretar seg på datamaskinen. Barna risikerer stygge flekker på rullebladene, og foreldrene kan få datamaskinene beslaglagt.

(NTB)