Småjentene fanget på overvåkingskamera

De to jentene som har vært savnet siden søndag i Storbritannia er filmet av et overvåkingskamera. Politiet sier nå at det er stadig mer sannsynlig at de to er bortført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holly Wells og Jessica Chapman, begge ti år gamle, forvant søndag etter å ha tilbragt mesteparten av dagen i Hollys hjem.

Fanget på video rett etter at de ble meldt savnet

Ifølge politiet er siste sikre observasjon av småjentene gjort av en kjenning ved 18.30-tiden søndag kveld.

Da vandret de gjennom hovedgata mot sentrum av landsbyen Soham i Cambridgeshire, Sussex, hvor de to bestevenninnene kommer fra.

- Vi må først be familiene til jentene om å se filmen, så vi kan være 100 prosent sikre på at det er dem, sa politifullmektig David Hankins til BBC radio torsdag.

Han sier at det blir stadig mer sannsynlig at de to jentene er bortført. Politiet var ventet å be to menn og to kvinner som også opptrer på filmen om å melde seg for politiet.

I Manchester-trøyer

Politiet har funnet flere spor på videotaper fra overvåkingskameraer i sentrum av landsbyen. Opptakene er gjort like før vitneobservasjonen av jentene 18.30.

- Opptakene viser oss flere personer som kan gi oss viktig informasjon om saken. Etterforskere vil jobbe natten rundt for å få klarhet i hva bildene viser, sier en talsmann for politiet.

De to jentene hadde på seg røde supportertrøyer fra Manchester United, med «Beckham» bakpå. David Beckham, som er kaptein på det engelske fotballandslaget, oppfordret tirsdag jentene til å vende hjem.

Nå utlover flere britiske aviser store dusører for opplysninger som fører til at mysteriet med jentene blir løst. The Sun og News Of The World vil gi 150 000 pund (ca. 1,8 millioner kroner), mens Daily Express og Sunday Express lover 1 million pund (ca. 11,85 millioner kroner).

Avisene i Express-gruppa utlover en million pund for opplysninger om jentene.
<B>FANGET AV OVERVÅKINGSKAMERA:</B> Politiets bilde som viser jentene med like Manchester United-skjorter mens de går forbi et sportssenter. Bildet er tatt rett etter at de to ble meldt forvunnet 4. august. Politiet sier nå at de er mer og mer bekymret for at jentene er bortført.