Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Småjenter desarmerte bombe

De svenske jentene lekte med bombe som kunne sprengt huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De svenske jentene i 12-årsalderen lekte utenfor en villa i Motala da de gjorde et spennende funn: I et trehus på plassen fant de en ledning, og når de fulgte den, kom de til en flaske med noe inni. I den andre enden av ledningen var det ei klokke.

Politiet ble varslet om funnet, men jentene fortsatte å undersøke flasken mens politiet var på vei. Blant annet dro de i ledningen, slik at den løsnet og falt ut av flaska.

Slik desarmerte de, uten å vite det, ei aktiv bombe, skriver svenske Dagens Nyheter.

Selve flaska gikk i gulvet og knuste, og jentene undersøkte det de trodde var leire. Leiren viser seg imidlertid å være 300 gram med sprengemne, melder den svenske avisa.

Politiets teknikere slår fast at bomben var montert på en slik måte at den kunne gå av. Den var sofistikert konstruert og kan være laget av profesjonelle. I tillegg til sprengstoff, inneholdt den spiker og skruer. Det er ukjent hvor stor sprengkraft den hadde, men med spiker og skruer ville den uansett ha kunne gjøre stor skade på beboerne i villaen, der det bor flere familier.

- Det er et guds under at ikke det skjedde noe med jentene. Det er en ekte sprengladning, laget av noen som vet hva han gjør og kan sin sak, sier Thomas Ericson, som er politiinspektør i Motala, der funnet ble gjort.

Familiene som bor i villaen, har ikke noen anelse om noen som kunne tenke seg å skade dem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media