Småjenter misbrukt under lek i skogen

De to småjentene på fem og seks år fortalte foreldrene at de var blitt utsatt for seksuelle overgrep mens de lekte i skogen, like ved hjemmet på Romsås i Oslo. To menn satt i går kveld i politiavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene ble innbragt i går kveld og skal begge ha utseende som tilsvarer jentenes signalement av gjerningsmannen.

Politiet slo umiddelbart alarm ved 20.15-tida, og sperret av et stort området i skogen rett nedenfor et stort borettslag på Romsås. Skogen er et yndet lekeområde for barn, med flere trehytter.

Overgrep

- Jentene har fortalt at de ble tuklet med, og det er på det rene at det er snakk om et overgrep. Vi vet ikke om dette betyr at de har blitt utsatt for voldtekt. Barna, og deres respektive foreldre, er nå på Ullevål sykehus for undersøkelse og behandling, sier vaktleder Vidar Hjulstad ved operasjonsvakta ved Oslo politidistrikt.

Det har vært vanskelig for politiet å kunne danne seg noe helhetlig bilde av overgrepet ut fra småjentenes beskrivelse. Jentene skal senere forklare seg i dommeravhør. De medisinske undersøkelsene er iverksatt for å avsløre overgrepets art og omfang, og for å sikre tekniske beviser.

Hundepatruljer

De to jentene har fortalt politiet at overgriperen var en mann, ca. 1.80 til 1.85 høy, kledd i hvit t-skjorte, svart vest, olabukser og mørk skyggelue. Videre kan han være mørkhudet.

To menn som passet til beskrivelsen ble påtruffet av politiet i området, og ble brakt inn for avhør.

- Det er drøyt å si at de er mistenkt i saken. Men de må gi en god forklaring på hva de gjorde der. De har status som vitner, sier Hjulstad.

Politiet fortsatte letingen etter gjerningsmannen i går kveld. Fire hundepatruljer og en rekke tjenestemenn deltok. Kriminalteknikere gjennomsøkte åstedet for å finne tekniske spor etter ugjerningen.

ÅSTEDET: Politiet gjorde i går kveld tekniske undersøkelser ved åstedeti skogen ved Ravnkollbakken på Romsås. De to jentene på fem og seks år bor like ved åstedet, og skogen er et yndet lekeområde.