Smak av sommer

Deler av Norge har allerede fått en smak av sommer, og flere vil få det den kommende uka. Men er sommeren kommet for å bli?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Nei, lyder svaret fra meteorologene ved Cirrus Weather Center og Storm Weather Center.

-  Lavtrykk og nedbør vil dominere langtidsperioden, iallfall i Sør-Norge. Nord-Norge kan vente bra vær på søndag, mandag og tirsdag, men så er det mer usikkert, sier Camilla Holmebakken ved Storm Weather Center.

-  Noen lengre periode med sommervær ser det ikke ut til at vi får noen steder i landet, sier Bengt Michelsen ved Cirrus Weather Center.

-  Bedre i nord

Likevel kan det bli sommerlig enkelte dager.

-  Det gjelder særlig i Trøndelag, Helgeland, Møre og Romsdal og på Vestlandet nord for Rogaland, sier statsmeteorolog Hans Henrik Fremming ved Meteorologisk institutt.

Med andre ord er det bare å slikke i seg de solstrålene som måtte skinne gjennom skydekket. Når muligheten byr seg, varierer mellom landsdelene.-  Fram til tirsdag venter vi en god del byger i sør, mens det blir bedre i nord. Der vil det stedvis bli ganske varmt, særlig i Nordland, sier meteorolog Michelsen.

-  Lettere i sør

De tre nordligste fylkene ser ut til å få gradvis bedre vær gjennom helga, før det snur noe rundt tirsdag, da været blir gradvis dårligere noen dager. I resten av landet ser værsituasjonen ut til å utvikle seg stikk motsatt til uka.

-  Selv om det fortsatt kommer noen byger, blir det gradvis lettere vær i sør, sier Michelsen.

Trøndelag er blant de stedene som vil oppleve høyest temperatur, tror både Meteorologisk institutt og Storm Weather Center, som dermed sender en gladmelding til sommersultne trøndere.

DÅRLIG START: Trøndelag har hatt en elendig start på sommeren. Regnbygene har lagt en demper på de fleste sommerlige aktiviteter. Men for Preben (5) er lykken likevel en stor is mens han venter på sol og varme.