Smak og stoler

Liker vi at Ingrid Schulerud kaller oss sauer i flokk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HVOR MANGE Jacobsen-stoler har dine venner? Ingrid Schulerud sukker over at åtte av ti hjem hun besøker, har Arne Jacobsen stoler, PH-lamper og Alessi kaffekanner. Da handler det ikke om design, men om mote, sier Schulerud. Sammen med sin mann, statsministeren, deler hun ut tre gjeve priser på Norsk Forms Prisfest i dag.

Nå er det ikke slik at alle opplever at åtte av ti hjem hvor de inviteres inn på kaffe og vørterkake, er møblert med Jacobsen. Mange mennesker med både hjem og møbler, lurer på hva i huleste statsministerkona snakker om. Utsagnene røper egen omgangskrets. Schulerud omgås eliten, også smakseliten. Det kommer neppe som ei bombe.

SCHULERUD ER KRITISK til det hun kaller motepress og sosialt tyranni. Med andre ord: Folk eier ikke egen smak. Vi er sauer i flokk, hermegjess med for mye penger. Jeg oppfatter at Schulerud vil interiørhysteriet til livs. Men å kritisere andre for å være bevisstløse snobber, er et risikoprosjekt. Kritikeren høres lett enda mer snobbete ut enn dem hun kritiserer. Schulerud sier: «Kall meg gjerne jålete, men jeg setter pris på vakre rom». Med andre ord hun har god smak. Hun vet hva som er vakkert og hermer ikke. Schulerud er oppvokst i dannet, møblert hjem med mye kulturell kapital. Er det noen som kan kodene – alle kodene – er det henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer