Det var under Den norske matfestivalen i Ålesund sist torsdag at kokketrioen satt i et ekspertpanel som skulle blindteste kylling. Nå mener kokkene at både testen og annonsene i etterkant er usmakelige. Ingen av de tre stiller seg bak budskapet i Priors annonser om at norsk kylling er bedre enn den velrenommerte franske Bresse-kyllingen.
- Allerede da vi gikk på scenen for å teste kyllingen hadde jeg en vond smak i munnen. Jeg fryktet at vi var offer for et PR-stunt, sier Brimi.
Vantro
Han merket at det var en kylling som skilte seg ut i negativ retning i forhold til de andre. Da han seinere fikk vite at det var Bresse-kylling han hadde spist, skjønte han lite. Også Trond Moi hadde den samme følelsen.
- Dersom det virkelig var Bresse-kylling vi fikk servert, må det ha vært noe galt med tilberedningen, mener han.
Mesterkokk Harald Osa satt også i det seks mann store smakspanelet som fikk servert åtte forskjellige kyllinger i løpet av 12 minutter.
- Jeg liker heller ikke måten denne «seieren» har blitt feiret på i norske aviser, sier Osa.
Beklager
Både Brimi, Moi og Osa understreker at det er testen og ikke norsk kylling de er i opprør mot. Kokkene mener det er synd at en enkelt produsent slår slik på stortromma når de feirer en seier som allerede kort tid etter testen ble bestridt.
- Norsk kylling har blitt mye bedre, men denne testen gir nok ikke noe riktig bilde av smaksforholdet mellom de åtte kyllingene, sier kokkene.
Markedsdirektør Arild Husefjeld i Prior synes det er beklagelig at kokkene føler seg feiltolket.
- Vi satte kanskje budskapet litt på spissen i gleden over det gode resultatet, sier Husefjeld som poengterer at Prior ikke på noen måte var involvert i den faglige delen av testen.
Dagbladet kjenner til at også Matforsk har reagert på Priors annonser. I går kveld ville imidlertid ikke den faglige lederen ved Matforsk, Marit Rødbotten, kommentere saken.