- Smakløs kyllingtest

Kjendiskokkene Arne Brimi, Trond Moi, Sven Erik Renaa og Harald Osa føler seg lurt av Matforsk og Prior. Kokketrioen skulle blindteste kylling, men mener at den franske kyllingen som tapte testen ble tilberedt feil. Prior feirer likevel med store annonser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var under Den norske matfestivalen i Ålesund sist torsdag at kokketrioen satt i et ekspertpanel som skulle blindteste kylling. Nå mener kokkene at både testen og annonsene i etterkant er usmakelige. Ingen av de tre stiller seg bak budskapet i Priors annonser om at norsk kylling er bedre enn den velrenommerte franske Bresse-kyllingen.

- Allerede da vi gikk på scenen for å teste kyllingen hadde jeg en vond smak i munnen. Jeg fryktet at vi var offer for et PR-stunt, sier Brimi.

Vantro

Han merket at det var en kylling som skilte seg ut i negativ retning i forhold til de andre. Da han seinere fikk vite at det var Bresse-kylling han hadde spist, skjønte han lite. Også Trond Moi hadde den samme følelsen.

- Dersom det virkelig var Bresse-kylling vi fikk servert, må det ha vært noe galt med tilberedningen, mener han.

Mesterkokk Harald Osa satt også i det seks mann store smakspanelet som fikk servert åtte forskjellige kyllinger i løpet av 12 minutter.

- Jeg liker heller ikke måten denne «seieren» har blitt feiret på i norske aviser, sier Osa.

Beklager

Både Brimi, Moi og Osa understreker at det er testen og ikke norsk kylling de er i opprør mot. Kokkene mener det er synd at en enkelt produsent slår slik på stortromma når de feirer en seier som allerede kort tid etter testen ble bestridt.

- Norsk kylling har blitt mye bedre, men denne testen gir nok ikke noe riktig bilde av smaksforholdet mellom de åtte kyllingene, sier kokkene.

Markedsdirektør Arild Husefjeld i Prior synes det er beklagelig at kokkene føler seg feiltolket.

- Vi satte kanskje budskapet litt på spissen i gleden over det gode resultatet, sier Husefjeld som poengterer at Prior ikke på noen måte var involvert i den faglige delen av testen.

Dagbladet kjenner til at også Matforsk har reagert på Priors annonser. I går kveld ville imidlertid ikke den faglige lederen ved Matforsk, Marit Rødbotten, kommentere saken.

EKKEL ETTERSMAK: Kjendiskokkene Trond Moi, Sven Erik Renaa og Arne Brimi reagerer på hvordan kylllingtesten blir utnyttet i markedssammenheng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer