Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smakløst - men kjapt og enkelt

Dagbladet har tatt en smak på et utvalg av de nye, ferdige pannerettene du finner i frysedisken i dagligvarebutikken, og som stadig flere av oss kjøper. Mange av rettene ser fristende fargerike ut, og tar bare 5 minutter å tilberede. Men de smaker mistenkelig likt: Av salt og buljong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vårt uhøytidelige testpanel besto foruten av journalist og fotograf av tre matkyndige/interesserte personer: Mesterkokken Gino Valente, ernæringsfysiolog Vibeke Bugge i Opplysningskontoret for kjøtt og informasjonssjef og matelsker Jan Egil Aase i stiftelsen Godt Norsk.

- For mange har rask og lettvint mat av typen hel- og halvfabrikata blitt en del av en hektisk hverdag. Det kan være greit med slik mat av og til, men daglig bruk bør man være forsiktig med. Hel- og halvfabrikat har en tendens til å bli både for salt og for fet, samtidig som innholdet av viktige næringsstoffer kan forsvinne underveis. Vitamin C er for eksempel vannløselig, og jo mer en grønnsak er bearbeidet og oppdelt før forvelling, frysing og til slutt oppvarming, jo større vil tapet av denne vitaminen være, sier ernæringsfysiolog Bugge.

Hun anbefaler et variert kosthold med grovt brød og kornprodukter, poteter, grønnsaker og frukt, melk, kjøtt, fisk, egg og fjørfe. Ikke mer enn 30 prosent av det daglige energiinntaket bør komme fra fett. Pannerettene har i utgangspunktet lite fett, stort sett, men når de stekes i margarin, smør eller olje, og kanskje tilsettes fløte, blir jo sluttresualtet noe annet.

1. «MEMORIES OF SHANGHAI», Royal Greenland.

Panneklar rett med ris, fisk, reker og sprø grønnsaker som freses i 7 minutter. 500 gram. Pris: 29.90.

Panelets vurdering:

Skuffende, dette var ikke mye eksotisk. Og hvor er fisken og rekene? Det smaker mest salt og buljong.

2. «PASTA OG KALKUN», Stabburet.

Pasta, kalkun, brokkoli, gulrøtter og sjampinjong i ostesaus med urter. Tilsettes melk, ferdig på 2-3 min. 600 gram. Pris: 31,90.

Panelets vurdering:

Fargerikt med grønnsaker som er faste og fine. Litt «melete», litt salt. Lite kalkun. Men alt i alt ikke så verst på smak.

3.«MEXICANO» Frionor.

Panneferdig rett med røkt svinekjøtt, grønnsaker og pommes frites. Freses på 5 min. 500 gram. Pris: 24,90.

Panelets vurdering:

Smaker som en pytt i panne, ikke særlig meksikansk. Dårlige, slappe poteter. Kjøtet smaker og har konsistens som røkte pølser. Salt smak.

4.«PANNE MED KJØTTBOLLER», Stabburet.

Panneferdig rett med pasta, kjøttboller, brokkoli, gulrot og krydder. Freses på 4-6 min. 500 gram. Pris: 24,90.

Panelets vurdering:

Grei smak på kjøttboller og grønnsaker, men alt i alt en litt pregløs, salt rett med skarp ettersmak.

5. «PØLSER OG POTETER» Stabburet.

Middagsgryte med småpølser, potetbåter, røde bønner, løk, paprika og mais i tomatsaus. Tilsettes kun vann og kokes i 2-3 min. 600 gram Pris: 31,90.

Panelets vurdering:

Altfor harde bønner, «kjønnsløse hermetiske pølser», men ganske gode poteter. Buljongaktig smak. Totalinntrykk: Dårlig.

6.«CHINESE PRAWS» Findus.

Risrett med grønnsaker og reker. Freses i 5 minutter. 325 gram. Pris 22,90.

Panelets vurdering:

Ikke særlig mye av den lovede asiatiske tasten, og hvor er sjøsmaken? Rekene er bittesmå. Skuffende i forhold til TV-reklamen, noe salt, men kurant når du er veldig sulten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media