-Smakløst av Se og Hør

Se og Hør presenterer i siste nummer kjendis-Norges ungkarskvinner. - Smakløst, mener Mia Gundersen. Kulturminster Turid Birkeland karakteriserer det hele som usedvanlig tåpelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med oppfordringen «start kampen, gutter» presenterer ukebladet Se og Hør de enslige kjendis-kvinnene over tre sider. Ungkarskvinnene er lite begeistret.

Birkeland og Gundersen er to av kjendis-kvinnene som avbildes og omtales i den reneste kontaktannonse-stil.

Kronprinsesse Märtha Louise , håndballspilleren Cecilie Leganger , popstjernen Trine Rein og NRK-korrespondent Ingvild Bryn er andre ungkarskvinner «alle jakter på», ifølge Se og Hør. Kulturminister Turid Birkeland vil imidlertid ha seg frabedt denslags.

En privatsak

- Dette synes jeg er grunnleggende tåpelig. Privatlivet mitt er privat selv om Se og Hør er nysgjerrige på det, sier kulturministeren.

Birkeland reagerer spesielt sterkt på Se og Hørs «løfte» til sine lesere om at bladet vil følge nøye med i hele sommer og rapportere om noen får henne «på kroken».

«Offshore»-stjerne Mia Gundersen reagerer også på oppslaget.

- Dette synes jeg ikke noe om. Det kan jo bli direkte plagsomt. Jeg forbeholder meg retten til å lage mine egne kontaktannonser, uttaler Gundersen som for kort tid tilbake viste sommermoter - nettopp i Se og Hør. Til dette sier hun følgende:

- Selv om jeg har stukket nesa fram i enkelte sammenhenger synes jeg de kunne ringt og spurt på forhånd. Nei, dette var heller smakløst, mener Gundersen.

Latterlig

Nyutsprunget popstjerne Unni Wilhelmsen er kjent for sine utleverende tekster. Hun har heller ikke noe imot å snakke om private ting i intervju-sammenheng. At hun ikke har kjæreste er dermed et tema som har dukket opp. Men hjelp fra Se og Hør til å finne en ny partner har hun ikke særlig sans for.

- Dette er latterlig. Kanskje jeg har en kjæreste for alt Se og Hør vet, kommenterer hun kort.

NRK-korrespondent Ingvild Bryn er mest av alt lattermild over Se og Hørs oppslag.

- Jeg tror ikke oppslaget resulterer i at det kommer busslaster med ungkarer fra Lier over hit til USA for å kapre meg, flirer hun.

Bryn mener det er mye enklere å ta lett på en slik sak når man er bosatt på den andre siden av Atlanteren.

- Dette hadde nok straks vært mye mer ubehagelig hvis jeg hadde bodd i Norge, konkluderer Bryn.

UNGKARSKVINNE: Mia Gundersen synes det er smakløst at Se og Hør omtaler henne som en ungkarskvinne som den mannlige delen av ukebladets lesere kan starte kampen om.