Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Smakløst behandlet

Adresseavisa på nettet omtalte i går Celina Midelfart som «Milliardsprekken» etter bruddet med Ole Robert Reitan. Det skaper reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotellkongen Petter Stordalen og Celina Midelfarts advokat Carl Erik Krefting reagerer sterkt på Adresseavisas oppslag med tittelen «Milliardsprekken», som ble publisert i går formiddag. Tittelen sto over en bildecollage av Celina og de tidligere kjærestene Petter Stordalen, Kjell Inge Røkke, Donald Trump og Ole Robert Reitan. Krefting mener avisa begår et overtramp som de bør beklage.

- Jeg er ikke engasjert i saken, men generelt kan det sies at en medieprofilert person normalt må tåle mer enn folk flest av overskrifter i aviser. Det går imidlertid grenser, både juridiske og etiske, for hva pressen kan trykke. I dette tilfellet ser det ut til at grensen er overskredet, sier Krefting, som også sitter i styret i flere av Midelfarts selskaper.

Han registrerer at flere pressetopper i går gikk ut og sa at Midelfart kan klage saken inn for Pressens Faglige Utvalg, men vil ikke si noe om hvorvidt Midelfart ønsker å følge anbefalingen.

- Smakløst

Petter Stordalen ble tidligere i år koblet til Celina Midelfart. Han er svært lite fornøyd med Adresseavisas tittel og hvordan de presenterte saken om at det er slutt mellom Midelfart og Ole Robert Reitan. Stordalen reagerer på bruken av ordet «Milliardsprekken», og at tittelen er koblet til en bildecollage.

- Dette er smakløst, sier Stordalen til Dagbladet.

- Jeg synes det er veldig dårlig gjort overfor Celina. Selv kjente mennesker har krav på et visst minimum av anstendighet. Dette er et grovt overtramp, sier han. Hotellkongen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Stordalen opplevde selv mediekjøret da han ble koblet til Midelfart. Paret ble blant annet fotografert sammen på ferietur.

- Et overtramp

Forholdet mellom Celina Midelfart og Ole Robert Reitan har fått stor oppmerksomhet. Både reklamebransjen og maktforskere har kommentert forholdet. Hovedpersonene selv har vært svært ordknappe, noe de har begrunnet med at de ikke ønsker oppmerksomhet rundt sitt privatliv. Generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener at en mediedekning rundt kjærlighetsforholdet var naturlig.

- Det er naturlig at et slikt forhold blir omskrevet, det dreier seg tross alt om to personer med en samfunnsposisjon og makt. Det er følgelig også greit at det blir skrevet at det er slutt, mener Kokkvold, som imidlertid reagerer sterkt på oppslaget i Adresseavisa.

- Dette er en sak Adresseavisa har liten grunn til å være stolt over. Jeg er ikke overrasket over at ansvarlig redaktør fjernet denne tittelen. Denne saken illustrerer at man skal være varsom når det gjelder ordvalg, sier Kokkvold.

Avisa beklager

Adresseavisens sjefredaktør Gunnar Flikke beklager tittelen på oppslaget. Han presiserer at den ble fjernet da de første negative tilbakemeldingene kom.

- Dette var en tittel som jeg registrerte at enkelte misforsto. Det ble derfor besluttet at den skulle fjernes. Det var etter min mening en riktig avgjørelse, sier Flikke.

Han presiserer at avisa på ingen måte ønsket å behandle Celina Midelfart dårlig.

«Milliardsprekken:» Gårsdagens oppslag i Adresseavisas nettutgave.
SLUTT: Kosmetikkarvingen Celina Midelfart og Rema-milliardæren Ole Robert Reitan er ikke lenger et par.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media