- Smakløst

President Bush spøkte om Irak under lysbildeshow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reaksjonene kom etter at George W. Bush onsdag deltok med egne lysbilder på den årlige middagen for radio- og tv-korrespondenter i Washington. «Showet» hans gikk blant annet ut på å spøke om den mislykkede jakten på masseødeleggelsesvåpen i Irak. Opptredenen har i etterkant blitt karakterisert som smakløs og et tegn på presidentens dårlige dømmekraft.

Lysbildene ble presentert som Det hvite hus' valgår-album, og blant flere innslag var det altså vitsingen om Irak-krigen som skapte sinne.

Ifølge The Guardian viste et av bildene presidenten i Det ovale rom hvor han lente seg for å kikke under et møbel.

- Masseødeleggelsesvåpnene må være her et sted, sa han til et applauderende publikum.

Et annet bilde viste Bush mens han speidet mot en annen kant av rommet.

- Niks, ingen våpen der heller, sa han mens han lo.

- Kanskje under her, fortsatte han under det tredje lysbildet.

John Kerry reagerer

Demokratenes presidentkandat, John Kerry, sa i en uttalelse at Bush-spøken vitner om en skrekkelig hovmodig holdning.

- Hvis Bush tror at hans villedende begrunnelse for å gå til krig er et humoristisk anliggende, da er han enda mer ute av det enn vi faktisk trodde. Dessverre for presidenten er ikke dette noen spøk, sa Kerry.

- 585 amerikanske soldater er drept i Irak det siste året, 3354 er såret og dette ser ikke ut til å ta noen ende. George Bush solgte oss at det å gå til krig mot Irak var basert på trusselen om masseødeleggelsesvåpen. Vi har fortsatt ikke funnet dem - og nå synes han det morsomt? forsatte Kerry.

Presidentkandidaten fikk støtte av den tidligere Irak-soldaten Brad Owens.

- Krig er den mest alvorlige hendelse en president og regjering kan utsette sitt folk for. Dette forsimpler de offer amerikanske soldater og deres familier må ta stilling til hver eneste dag, sa han.

Vanlige folk har også vist sine reaksjoner på Bush-opptrinnet ved å sende e-post til tv-stasjonen CNN.

<B>LITE TIL SPØKEFUGL:</B> Under visningen av dette bildet sa presidenten at han brukte kort hvor verdens ledere var avbildet, som hjelpemiddel for å huske navnene deres.