Småklovner med balltre skremte voksne folk i park i Hamar

Klovnerazzia med hund avslørte fem mindreårige gutter.

KILLER CLOWNS: Figuren Pennywise i boka «It» av Stephen King er inspirasjon til klovnebølgen som etter hvert har skylt inn over Norge. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
KILLER CLOWNS: Figuren Pennywise i boka «It» av Stephen King er inspirasjon til klovnebølgen som etter hvert har skylt inn over Norge. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Hedmark måtte fredag kveld rykke ut etter flere meldinger om klovner med balltre som jaget folk i Hamar park.

- Vi fikk inn to forskjellige meldinger fra voksne folk. De var blitt skremt av klovner i parken som løp etter dem med balltre, sier Stig Folstad Hansen, operasjonsleder i politiet i Hedmark, til NTB fredag kveld.

Det skal være snakk om så mange som fem-seks personer i klovnemaske.

Ifølge Hamar Arbeiderblad gikk politiet ved 21.30-tiden inn i et mistenkt klovnehus ved bowlinghallen i byen.

Et kvarter seinere kom politiet med utfallet på av klovnerazziaen: fem mindreårige gutter i huset var tatt med maskene oppe.

Sperret for trafikk

Like før midnatt rykket politiet i Gudbrandsdalen rykke ut til Vingnes, der en person med klovnekostyme og stokk hadde stilt seg opp midt i veien. Klovnen skal ha nektet biler å passere, men da politiet kom til stedet hadde klovnen forduftet.

ORIGINALEN: Farsotten med "killer clowns" har dukket opp 26 år etter et forfatteren Stephen King lanserte originalen Pennywise i boka "It", som blir film neste år. Her fra en teaterforestilling i 2013. Foto: Mary Evans Pictures/NTB Scanpix.
ORIGINALEN: Farsotten med "killer clowns" har dukket opp 26 år etter et forfatteren Stephen King lanserte originalen Pennywise i boka "It", som blir film neste år. Her fra en teaterforestilling i 2013. Foto: Mary Evans Pictures/NTB Scanpix. Vis mer

Ved 20-tiden måtte Follo-politiet rykke ut etter melding om klovnestreker i Ytre Enebakk.

Der var det skremte barn som ba om politihjelp via foreldre etter at en enslig klovn hadde vist seg fram.

I 22-tiden kunne også politiet i Vestfold opplyse om at flere personer var blitt observert i klovnekostymer i Sandefjord.

Ifølge Sandefjords Blad skal flere ha meldt fra til politiet.

Sag og kniv

Den første norske varianten av farsotten fra USA - med utspring i figuren Pennywise fra Stephen Kings bok «It» ble registrert utenfor Bodø tirsdag kveld. Siden har det dukket opp skremmeklovner «overalt».

De første klovnene var rimelig harmløse, men i går dukket det opp en klovn som løp etter barn med sag på Høybråten i Oslo.

Tidligere i dag meldte nettstedet iFinnmark at leketøykjeden Ringo har pakket bort klovnemasker i sine 114 butikker landet rundt.

I Varberg på den svenske vestkysten har en person med klovnemaske angrepet med kniv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer