Småklovner med balltre skremte voksne folk i park i Hamar

Klovnerazzia med hund avslørte fem mindreårige gutter.

KILLER CLOWNS: Figuren Pennywise i boka «It» av Stephen King er inspirasjon til klovnebølgen som etter hvert har skylt inn over Norge. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
KILLER CLOWNS: Figuren Pennywise i boka «It» av Stephen King er inspirasjon til klovnebølgen som etter hvert har skylt inn over Norge. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Hedmark måtte fredag kveld rykke ut etter flere meldinger om klovner med balltre som jaget folk i Hamar park.

- Vi fikk inn to forskjellige meldinger fra voksne folk. De var blitt skremt av klovner i parken som løp etter dem med balltre, sier Stig Folstad Hansen, operasjonsleder i politiet i Hedmark, til NTB fredag kveld.

Det skal være snakk om så mange som fem-seks personer i klovnemaske.

Ifølge Hamar Arbeiderblad gikk politiet ved 21.30-tiden inn i et mistenkt klovnehus ved bowlinghallen i byen.

Et kvarter seinere kom politiet med utfallet på av klovnerazziaen: fem mindreårige gutter i huset var tatt med maskene oppe.

Sperret for trafikk

Like før midnatt rykket politiet i Gudbrandsdalen rykke ut til Vingnes, der en person med klovnekostyme og stokk hadde stilt seg opp midt i veien. Klovnen skal ha nektet biler å passere, men da politiet kom til stedet hadde klovnen forduftet.

ORIGINALEN: Farsotten med "killer clowns" har dukket opp 26 år etter et forfatteren Stephen King lanserte originalen Pennywise i boka "It", som blir film neste år. Her fra en teaterforestilling i 2013. Foto: Mary Evans Pictures/NTB Scanpix.
ORIGINALEN: Farsotten med "killer clowns" har dukket opp 26 år etter et forfatteren Stephen King lanserte originalen Pennywise i boka "It", som blir film neste år. Her fra en teaterforestilling i 2013. Foto: Mary Evans Pictures/NTB Scanpix. Vis mer

Ved 20-tiden måtte Follo-politiet rykke ut etter melding om klovnestreker i Ytre Enebakk.

Der var det skremte barn som ba om politihjelp via foreldre etter at en enslig klovn hadde vist seg fram.

I 22-tiden kunne også politiet i Vestfold opplyse om at flere personer var blitt observert i klovnekostymer i Sandefjord.

Ifølge Sandefjords Blad skal flere ha meldt fra til politiet.

Sag og kniv

Den første norske varianten av farsotten fra USA - med utspring i figuren Pennywise fra Stephen Kings bok «It» ble registrert utenfor Bodø tirsdag kveld. Siden har det dukket opp skremmeklovner «overalt».

De første klovnene var rimelig harmløse, men i går dukket det opp en klovn som løp etter barn med sag på Høybråten i Oslo.

Tidligere i dag meldte nettstedet iFinnmark at leketøykjeden Ringo har pakket bort klovnemasker i sine 114 butikker landet rundt.

I Varberg på den svenske vestkysten har en person med klovnemaske angrepet med kniv.