Du leser nå Dagbladet Pluss

Jordbærmarerittet:

Smakte på et jordbær, og havnet på glattcelle. Så ble han dømt for drapstrussel

Advokaten vil ta saken til menneskerettighetsdomstolen hvis nødvendig. 

SURT JORDBÆR: Corneliu-Iulian Pruteanu smakte på et jordbær. Deretter havnet han på glattcelle. Dagen etterpå førte misforståelser og språkproblemer til at han ble anmeldt for drapstrussel mot en butikkansatt, ifølge ham selv og advokaten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SURT JORDBÆR: Corneliu-Iulian Pruteanu smakte på et jordbær. Deretter havnet han på glattcelle. Dagen etterpå førte misforståelser og språkproblemer til at han ble anmeldt for drapstrussel mot en butikkansatt, ifølge ham selv og advokaten. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag 11. juli klokka 21.30 var Corneliu-Iulian Pruteanu på handletur på Coop Prix-butikken på Oslo S. Han tenkte at han skulle kjøpe seg en jordbærkurv etter jobb.

Men han gjør noe han aldri skulle ha gjort. Han smakte på et bær, og tok på ett eller flere andre. Dette så en av de butikkansatte.

Betalte for kurven

Da Pruteanu skulle betale for varene, ble han konfrontert med at han hadde spist et jordbær uten å betale for det. Dette resulterte i en steil diskusjon, som også var preget av språkproblemer.

- Jeg smakte på jordbæret for å teste kvaliteten. De så litt gamle og dårlige ut, så jeg smakte, og bestemte meg for at jeg ikke ville kjøpe dem, sier Pruteanu, som møter Dagbladet med rumensk tolk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.