Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smålig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med jevne mellomrom dukker reportasjene om politikeres godtgjørelse og betingelser opp. Sist ut er VG som har «avslørt» at tidligere statsråd Valgerd Svarstad Haugland har søkt om og valgt å leve på ventelønn framfor å hoppe på det første og beste jobbtilbudet. Seinere er vi blitt informert om eks-stortingsrepresentanter som har brukt denne ordningen til blant annet å studere. Nyhetspoenget er at det eksisterer en særordning for politikere som nordmenn flest ikke nyter godt av.

Vi minner derfor om at «politikeryrket» er spesielt. For å fylle sitt verv på vegne av oss velgere, hopper de av sin karriere eller avbryter sine studier. Når de så blir kastet ut av sine verv av de samme velgere, skulle det bare mangle om de ikke fikk muligheter til å omstille seg. Da ville de vært de eneste i landets ledelses-sjikt som ikke hadde noen form for fallskjerm. Og ventelønn må sies å være en svært nøktern variant.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!