- Småpenger for deg som er fra Norge

Arrestert på flyplass i Riga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Dagbladet.no skrev tidligere i dag om Lennart André Berg, som ble truet til minibank med pistol og kniv etter et pub-besøk i Riga.

Lennart André er ikke den eneste som har møtt på problemer i den Latviske hovedstaden.

Lars-Toralf Storstrand fra Bergen var i Ukraina for å hente sin ektefelle. På vei tilbake til Norge mellomlandet de i Riga.

I Ukraina hadde Lars-Toralf fått fire champagneflasker i gave. Champagneflaskene ble pakket inn i papp og snøret sammen av Ukrainisk sikkerhetspersonell som mente det ville gå i orden.

Når ekteparet Storstrand kom til Riga ble de stanset i sikkerhetskonrtollen.. Sikkerhetsvakten mente at champagneflaskene ikke var forskriftsmessig pakket.

- Sikkherhetsvakten pakket opp alle flaskene for å se på dem. Vi stod rett ved en taxfreebutikk hvor vi kunne fått posene og pappen vi trengte, men det var ikke godt nok for vakten, sier Storstrand til Dagbladet.no.

Sikkerhetspersonellet på flyplassen ville at Lars-Toralf og hans kone skulle etterlate seg flaskene på flyplassen, noe Lars-Toralf nektet.

- Det var tydelig at de ville ha dem selv så jeg knuste champagneflaskene i en kontainer i nærheten, sier Lars-Toralf.

- Småpenger for deg som er fra Norge

- Småpenger

Lars-Toralf Storstrand og hans kone ble fremstilt en bot de kunne betale i en bank på flyplassen. Storstrand nektet å betale boten. «Dette er jo bare småpenger for deg som kommer fra Norge», sa vaktene til ekteparet.

- Drittsekkholdning, raser Lars Toralf.

Ekteparet ble arrestert på flyplassen og måtte bli værende på flyplassen over natten, betale egen flybillett tilbake til Oslo og så ta tog fra Oslo til Bergen.

- Jeg skal aldri mer til Riga og aldri fly Baltic Air igjen, sier Lars-Toralf til Dagbladet.no

POPULÆRT FERIEMÅL: Riga er et populært feriemål, men det har vært en rekke uheldige hendelser knyttet til hovedstaden i det siste. Foto: GOOGLE MAPS
POPULÆRT FERIEMÅL: Riga er et populært feriemål, men det har vært en rekke uheldige hendelser knyttet til hovedstaden i det siste. Foto: GOOGLE MAPS Vis mer