Småpirk forsinker Røkke-hytta

TRONDHEIM (Dagbladet): Finanskjendisen Kjell Inge Røkke er en kresen byggherre. Det er bakgrunnen for stadige forsinkelser i byggingen av det enorme hyttepalasset på Oppdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som går for å være en turbokapitalist, har det på langt nær så travelt med å få ferdig hytta. Planen var at det om lag 2500 kvadratmeter store hyttebygget skulle stå ferdig til tusenårsfeiringen. Nå er det ikke engang sikkert at Røkke kan flytte inn til kommende nyttårsaften. - Det går iallfall seint, sier sivilingeniør Bård Bakkejord i utbyggerfirmaet PABAS.

Trenger tida

Han tør ikke gi noen dato for når bygget kan stå ferdig . - Men det går ikke noe fortere enn beregnet. Vi tar den tida som trengs, sier Bakkejord til Dagbladet. De siste beregningene, som er blitt kjent gjennom pressen, gikk ut på at innflytting kunne skje til jul i år. Bakgrunnen for de siste forsinkelsene er nitid jobbing med en rekke detaljer. Byggeledelsen sitter sammen med snekkere, malere og elektrikere for å passe på at alt blir som det skal være. - Han vil ha det strøkent. Det er nå færre som jobber med bygget, nettopp for å gjøre det mer nøye. Det tror jeg passer Røkke bra, sier Bakkejord. - Har det dukket opp noen nye planer? - Nye planer har alltid Kjell Inge Røkke, uten at jeg kjenner disse i detalj. - Så blir vel hytta også mye dyrere enn beregnet? - Nei, ikke noe vesentlig, egentlig. Så lenge ting blir gjort i samarbeid med håndverkerne, går det greit, sier Bård Bakkejord.

100 millioner

Når det gjelder hovedbygget, er så langt bare vestveggen og et hjørne reist. Dette er Røkkes egen del av hyttepalasset, og skal ligge fremst, med front ut mot dalen. De andre delene er satt opp, og i ferd med å bli ferdigstillet. Det har vært mye spekulasjon rundt prisen på det 77 meter lange hyttebygget, bestående av fem hytter i en sammenkjedet løsning. Sist Dagbladet skrev om saken, ble prisen anslått til rundt 100 millioner kroner. Så skal da også bygget ha 32 toaletter og 16 peiser, i tillegg til 28 senger, 18 baderom, 18 soverom, 40 servanter, 24 telefonlinjer og 30 TV-antennepunkter.