Smårøvere på eventyr

STAVANGER (Dagbladet): En fortvilet bestemor fryktet det verste da barnebarna Marius (5) og Steffen (3) forsvant i går morges. Men de to smårollingene hadde bare funnet ut at de skulle ta seg en tur med bussen, bare iført T-skjorter og gummistøvler - og med 1200 tjuvlånte kroner i neven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk høre hva som hadde skjedd. At de kunne ta bussen! Men det roet seg så snart jeg fikk vite at de var trygge, sier en lettet mamma Anne Kristin Forsmo.

- Dette var Marius' påfunn. Han synes det er så stor stas å få betale selv på bussen, forteller bestemor Brit Sivertsen.

De to guttene er trygt tilbake på plenen hos Sivertsen, som passer ungene på dagtid. «Knoll og Tott», kaller bestemor dem, for de viltre guttene er fulle av påfunn. Men det smårollingene fant på i går morges, slo alle rekorder.

Ut på eventyr

Bestemor trodde pjokkene var trygge i hennes hus på Mariero i Stavanger. Men kreative gutter lar ikke en låst altandør hindre dem i å legge ut på spennende eventyr alene.

Uten undertøy eller shorts, men med gummistøvler og T-skjorter på seg, gikk de rundt huset, opp på veien og bort til busstoppet. Da bussen kom, rakte Marius stolt fram de 1200 kronene han hadde lånt i bestemors pung, som betaling for turen.

Bussjåføren lot de uvanlige passasjerene sitte på inn til byen, men fikk tilkalt politi på veien. Med store øyne ble brødrene kjørt til politistasjonen. Ikke kunne de etternavnet til moren sin, og ikke kunne de forklare hvor de bodde. Dermed ble Marius og Steffen sittende på barnevernsvakta til noen etterlyste dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer