Smårøvere på eventyr

STAVANGER (Dagbladet): En fortvilet bestemor fryktet det verste da barnebarna Marius (5) og Steffen (3) forsvant i går morges. Men de to smårollingene hadde bare funnet ut at de skulle ta seg en tur med bussen, bare iført T-skjorter og gummistøvler - og med 1200 tjuvlånte kroner i neven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk høre hva som hadde skjedd. At de kunne ta bussen! Men det roet seg så snart jeg fikk vite at de var trygge, sier en lettet mamma Anne Kristin Forsmo.

- Dette var Marius' påfunn. Han synes det er så stor stas å få betale selv på bussen, forteller bestemor Brit Sivertsen.

De to guttene er trygt tilbake på plenen hos Sivertsen, som passer ungene på dagtid. «Knoll og Tott», kaller bestemor dem, for de viltre guttene er fulle av påfunn. Men det smårollingene fant på i går morges, slo alle rekorder.

Ut på eventyr

Bestemor trodde pjokkene var trygge i hennes hus på Mariero i Stavanger. Men kreative gutter lar ikke en låst altandør hindre dem i å legge ut på spennende eventyr alene.

Uten undertøy eller shorts, men med gummistøvler og T-skjorter på seg, gikk de rundt huset, opp på veien og bort til busstoppet. Da bussen kom, rakte Marius stolt fram de 1200 kronene han hadde lånt i bestemors pung, som betaling for turen.

Bussjåføren lot de uvanlige passasjerene sitte på inn til byen, men fikk tilkalt politi på veien. Med store øyne ble brødrene kjørt til politistasjonen. Ikke kunne de etternavnet til moren sin, og ikke kunne de forklare hvor de bodde. Dermed ble Marius og Steffen sittende på barnevernsvakta til noen etterlyste dem.

Fortvilet

Samtidig sprang en fortvilet bestemor rundt i boligstrøket og lette etter dem. Det måtte hun gi opp.

- Men da jeg kom hjem igjen, oppdaget jeg at de 1200 kronene var borte. Da visste jeg at de måtte ha tatt bussen. Marius er helt gal etter alt som har med buss å gjøre, forteller bestemor Brit, som raskt fikk bekreftet at barna satt hos politiet. Da ringte hun også Anne Kristin, som hentet barna sine.

Steffen og Marius ble nedrent av pressefolk i går, og syntes oppmerksomheten var stor stas. De kunne bekrefte at de synes det er gøy å kjøre buss, men det var nok turen med de uniformerte som ble høydepunktet på gårsdagens eventyr.

- Skal du bli bussjåfør når du blir stor, Marius?

- Nei. Jeg skal bli politibil.

<!--BTEK0-->GODE BUSSER: Marius (5) og Steffen (3) er glad i en busstur til byen. Men bestemor Brit Sivertsen og mamma Anne Kristin Forsmo vil helst være med neste gang.