- Smart trekk av Røkke

BI-rektor Torger Reve mener det var et smart trekk av Kjell Inge Røkke å legge inn bud og kjøpe Aker-aksjer nå. Professor ved Handelshøyskolen, Thore Johnsen, sier at hvis Røkke klarer å bevise at han er rette mann på rett sted, kan han i neste omgang selge Aker-aksjer med stor fortjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Røkke er en forretningsmessig eier som er stor og som engasjerer seg svært meget i bedriftens indre liv. Det er vanlig i slike tilfeller at markedet setter spørsmålstegn ved hvor god eier vedkommende er, sier Johnsen.

Han understreker at han ikke har detaljkunnskap om Aker RGI spesielt, men at hans kompetanse er markedet generelt.

- Hvorfor setter man spørsmålstegn ved Røkke?

- Aktører i markedet mistenker at han blander sammen interesser han har i Aker med andre interesser. Det er altså en mistanke om at han favoriserer seg selv med fordelaktige kontrakter og forbindelser.

Johnsen understreker at han ikke vet noe som skulle tilsi at det er noe i mistankene, men at dette er et problem eiere som Røkke må leve med.

- Derfor får Røkke kjøpt aksjer til en pris som antydes å være opptil 30 prosent under reell markedsverdi, sier Johnsen som mener dette er en god løsning for alle parter:

- De som ikke tror Røkke er den beste, vil være de første til å selge seg ut. For dem er det en drømmesituasjon å kunne hoppe av nå, til den prisen Røkke gir dem. Samtidig er det en drømmesituasjon for Røkke å få kjøpt aksjer til en pris han må mene er god. Jeg regner med han har stor tillit til seg selv - og dermed regner med at selskapets verdi under hans ledelse vil stige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer