Smarte drikker mest

Intelligente individer har tendens til å bli stordrankere, viser canadisk undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det dreier seg riktignok om rotter. Men enten man studerer kreftfremkallende potetgull eller andre næringsstoffer, antar man jo ofte at rotter er som oss.

I undersøkelsen er det funnet en forbindelse mellom læring og overstadig drikking. Dette kan være en forklaring på hvorfor enkelte mennesker blir alkoholikere, tror forskerne bak undersøkelsen.

Et team ved Montreals Concordia University, observerte 60 hannrotter i 19 dager. De vurderte rottenes evne til å ta seg gjennom en labyrint hvor de til slutt ble belønnet med honningris. Rottene fikk så tilgang til alkohol i fem dager.

Rottene som raskest klarte å finne ut av labyrinten var også de som drakk mest, viser undersøkelsen som er gjengitt i New Scientist.

Forskerne mener at rottene raskt koblet lukten og smaken av alkohol til en velbehagsfølelse.

Forskerne mener dette betyr at andre faktorer enn gener, kjemi i hjernen og miljøfaktorer, bidrar til stordrikking. De mener at en positiv ting som evnen til å lære raskt, også kan være en risiko .

De peker på at de fleste mennesker lærer å være mer måteholdne når de blir eldre, men at de som ikke gjør det, kanskje har denne ekstra evnen til å lære.

(Dagbladet.no, NTB)