Smarte spekkhoggere

Lurer til seg måker ved å bruke fisk som åte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Spekkhoggeren i Marineland i Canada var sulten på annet enn den vanlige fisken, og bestemte seg for å utvide menyen på egen hånd.

Professor Micheal Noonan ved Canisius college i New York, la tilfeldigvis merke til oppførselsen til en av de unge spekkhoggerhannene.

- Først gulpet han opp fisk på havoverflaten. Så dykket han ned og ventet på at en sulten måke skulle ta agnet. Da steg han opp til overflaten igjen og jafset i seg måken, sier Noonan til AP.

Professoren observerte mens spekkhoggeren gjentok prosedyren gang på gang.

- I løpet av et par måneder, hadde spekkhoggerens lillebror lært seg metoden, og det spredde seg videre. Nå er det fem spekkhoggere som jager måker på denne måten. Det så ut som om de lærte det ved å studere teknikken til den første hvalen, sier Noonan.

Tidligere trodde man at denne evnen til å lære seg noe av å studere andre, var det som skilte menneskerasen fra andre dyr. Biologer har senere bevist at flere dyr, deriblant sjimpanser og delfiner, er kapable til dette.

KISKA: Spekkhogger i Marineland i Onatario.
KANDU: Den største spekkhoggeren i parken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer