Smartest i verden

EASTPORT (Expressen/Dagbladet): Chris Langan (42) bor i et lite, grått hus på Long Island utenfor New York, og jobber som dørvakt på de lokale barene i byen Eastport. Men han er kanskje verdens smarteste menneske, med en IQ på hele 195.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den supersmarte amerikaneren jobber på Westhampton Grill, og tar gjerne en pils med den som inviterer. Om dagen oppholder han seg hjemme i det lille, grå huset, eller kjører en tur med den velbrukte røde Toyotaen.

- Ingen garanti

- Høy intelligens er ingen garanti for at du skal lykkes i livet. Det finnes nemlig ingen sammenheng mellom hvor mye du tjener og hvor høy IQ du har, sier Chris Langan.

Selv tjener han mellom 4000 og 5000 kroner i måneden. Huset har ett stort rom, og Chris Langan har det svært rotete rundt seg.

Hans mor skjønte det var noe merkelig med sønnen allerede da han var seks måneder. Da lærte han å snakke. Da han var tre lærte han å lese. Chris begynte å studere som 16-åring, men måtte hoppe av studiekarusellen etter ett og et halvt år da hans mor hadde glemt å søke studiestipend.

Cowboy

Chris Langan ble ingen akademiker. Han tok seg gjennom livet som cowboy, brannmann og nå dørvakt. Han har imidlertid lenge vært klar over sin super-IQ.

Chris Langan bruker ikke hjernen sin til leker. Blant annet nekter han å delta på «dumme TV-konkurranser».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer