-  Smarteste jeg har gjort

Steffen Iversen vet at tida i Vålerenga kan ha reddet karrieren hans. Derfor utelukker han ikke en retur i framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): I går haltet han av treningsfeltet utenfor den danske hovedstaden ei halvtime før resten av landslaget. Trønderen sleit med trange sko og blå tå.

Men han har et blått hjerte også. Forkjærligheten for Vålerenga arvet han fra pappa Odd allerede i barndommen. Den skal ha mye av æren for at Steffen nå har fått karrieren på rett kjøl igjen, etter noen svært vanskelige sesonger i England.

Iversen er helt enig i at overgangen til Vålerenga er det smarteste klubbskiftet han har gjort:

-  Ja, både i forhold til min fotballutvikling og skadesituasjon tar jeg med meg mye positivt derfra, sier han til Dagbladet.-  Jeg har alltid fulgt med VIF, helt siden jeg var liten gutt. Da tilbudet dukket opp, sa jeg ja fordi jeg så at muligheten til seriegull lå der.

Var «vrakgods»

De siste par årene i Tottenham var Iversen sjelden frisk over lengre tid, og selvtilliten var ikke akkurat i skyene da han dro videre til Wolverhampton. Der sleit han med å få tillit hos manageren, ble vraket fra landslaget, og markedsverdien falt kraftig ute i Fotball-Europa.

Så kom overgangen til Vålerenga, som viste seg å være perfekt for å få karrieren på rett kjøl igjen. Her har han vist klasse fra dag én, som var bortekampen mot Brann 2. august i fjor.

-  Hvem har æren for oppturen - du selv, trenerne eller legene?

SKADEFRI: Litt smårusk, som her en blå tå, må alle fotballspillere tåle. Men Steffen Iversen er forbausende frisk for tida, det setter Åge Hareide (ryggen til), fysio Roar Robinson og lege Thor-Einar Andersen (t.h.) pris på. Foto: Digitalsport
SKADEFRI: Litt smårusk, som her en blå tå, må alle fotballspillere tåle. Men Steffen Iversen er forbausende frisk for tida, det setter Åge Hareide (ryggen til), fysio Roar Robinson og lege Thor-Einar Andersen (t.h.) pris på. Foto: Digitalsport Vis mer

-  Litt alle, tror jeg. Jeg vet når kroppen min vil ta det med ro, og det stoler de på. Jeg har mye å takke alle i Vålerenga for, ikke minst trenerne Rekdal, Bohinen og Bakke, og Kjetil Siem.-  Dessuten er det ingen tvil om at det medisinske apparatet i klubben har vært til stor hjelp for meg. Det kan ikke måle seg med det jeg opplevde i England, spesielt det i Tottenham var dårlig. Wolverhampton var bra, men Tottenham har bestandig vært dårlige på behandling av skadde spillere.

-  Det har de tapt mye på, hevder Iversen.

-  Kan tida i VIF ha vært med på å forlenge karrieren din?-  Ja, det er mulig, i og med at jeg har fått vært skadefri i to år.

Mulig VIF-retur

I morgen fyller Steffen 29 år. Pappa Odd holdt det gående på toppnivå tett inntil sin 37. bursdag.

-  Kan du spille like lenge?-  Vanskelig å svare på, men hvorfor ikke? Så lenge kroppen holder, bør det være fullt mulig. Men det gjelder å se sine begrensninger. Den dagen du ikke lenger henger med på toppnivå, er det trolig på tide å trappe ned.

Kontrakten med Vålerenga gikk ut 30. oktober. Spissen fastslår at han har spilt sin siste kamp for østkantlaget - for denne gang.

-  Hvilke vil jeg holde for meg selv, men jeg har mine grunner for å si nei til videre VIF-spill nå, forteller han.

Kona Anna Crane er for tida i England, og venter som kjent barn om en måned.

-  Alt vel med henne?

-  Jo takk, alt går bra.

-  Kan Klanen få se deg igjen på banen om noen år?

-  Sånt kan man aldri utelukke, sier Iversen.

-  Men nå vil jeg ikke snakke mer om framtidige klubber. Nå konsentrerer jeg meg om playoff-kampene mot Tsjekkia, så ser vi på dette med ny arbeidsgiver etter det.

FORNØYD: Steffen Iversen koser seg med tilværelsen for tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer