Smartklubben

Når Petter Stordalen slår seg sammen med Erling Folkvord, har vi et alvorlig miljøproblem, skriver Marie Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble lansert som et historisk øyeblikk, en hotellbaron og en RV-er på samme politiske plattform. Eller nærmere bestemt perrong. Stordalen og Folkvord sto skulder ved skulder på Holmlia Stasjon i Oslo og delte ut bladet Malmøykalven i morgenrushet i går. Gratisbladet er en pamflett mot Oslo Havns giftdeponi i indre Oslofjord. Samtidig rykket milliardæren Stordalen inn annonser i riksavisene med oppfordring til velgerne om å stemme ut politikere som vil dumpe gift i fjorden. Stordalen har dessuten tilbudt penger til partier som støtter hans sak. Folkvords RV ville holde seg ren og rank og avslo tilbudet, men samarbeider gjerne om saka.

– Mannen har skaffet seg ganske god peil ... Men vi lar oss ikke sponse av folk som på samfunnssida er på helt motsatt side av oss, sa Folkvord om sin nye miljøpartner.

Miljøvern har lenge vært møtested for usannsynlige partnere. Bellona og Fredric Hauge er blant dem som har samarbeidet tett med industri og næringsliv opp gjennom årene, ikke uten å bli beskyldt for å gå til sengs med fienden. Aktivister og politikere har så langt hatt det moralske overtaket i debatten, men Stordalens innhopp i den lokale valgkampen er nok et uttrykk for at det er i ferd med å endre seg. Mens den store politiske klimadebatten og miljøløftene har ført til få konkrete tiltak, er næringslivet både her hjemme og ute i full gang med å investere seg grønne og drive klimapolitikk i praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer