Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smartkortet kommer!

Stopper svindlere og snikere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snart skal du og jeg få sikrere bankkort. I tillegg til magnetstripen skal kortet utstedes med en liten databrikke som kan sende og motta informasjon. Kortene blir dermed vanskeligere å kopiere enn magnetstripekort, og den årlige kortsvindelen på nærmere 60 millioner kroner vil sannsynligvis avta.

Lurer du på om det blir vanskeligere å ta i bruk? Snarere tvert i mot. Du setter simpelthen kortet ned i terminalen, istedenfor å dra det gjennom.

Innen 2007 har de fleste bankene byttet til den nye korttypen, skriver Aftenposten. Og det blir ikke bare bankkortene som skal utstyres med databrikke. Norsk Tipping kommer i løpet av året til å utstede to millioner identifiseringskort med smartbrikke. Og Oslo Sporveier og NTB samarbeider om et nytt kort. Disse kortene skal dessuten bli helt berøringsfrie, du trenger bare å sveipe de forbi sporveiens sensor for å slippe inn i slusene som skal bygges på stasjonene. Treningssentra, parkeringshus og flere vil snart ta etter.

Velkommen til smartkortets æra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media