Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smarttelefonen kan drepe småbankene

Det pågår en skikkelig kamp om lommeboken din.

Smarttelefoner: Kan skape store utfordringer for norske banker. Foto: Scanpix.
Smarttelefoner: Kan skape store utfordringer for norske banker. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): IT-gigantene kommer til å dominere betalingsmarkedet i fremtiden, og teknologien truer små og konservative banker. Ifølge Finansavisen kommer det frem i en rapport fra Core Group.

De største endringene ligger foran oss «Det har allerede vært store omstillinger i banknæringen i Norge, men de største endringene ligger foran oss,» konkluderes det i rapporten.

Partner Truls Unholt og rådgiver Lars Løe sier til Finansavisen at det vil gå verst ut over sparebanker og de små bankene.

- Vil små banker overleve IT-aktørenes inntog?

- De digitale økosystemene har skala i kraft av sin utbredelse og de teknologiske plattformene som de bygger på. Udifferensierte aktører kan slå seg sammen og oppnå skala på lokalt og regionalt nivå, men marginene vil bli presset av de globale økosystemene, slår Core Group fast.

Banknæringen er sårbar - Den norske banknæringen er — til tross for lokale og regionale barrierer — sårbar for nye og innovative aktører, sier Unholt og Løe til Finansavisen.

Flere nyheter Mangemilliardær sikret seg hus til 270 mill.
Kraftig oljerally fredag kveld
- Oppgangen blir kortvarig

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media