- Småuro i Frp

Siv Jensen sier hun overlater Fremskrittspartiet i god stand til Sylvi Listhaug. Men innrømmer at det er småuro «her og der».

AVTROPPENDE: Siv Jensen har siden 2006 vært leder for Fremskrittspartiet. Lørdag 8.mai holdt hun avskjedstale for partiets landsmøtet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siv Jensen holdt sin siste tale som Frp-leder foran en tom sal på Gardermoen.

15 år som leder ble oppsummert i en tale full av klassisk Frp-politikk - og et angrep på «Ap-staten».

- Jeg har det veldig fint nå, men det var stusselig å stå i en tom sal og se inn i kamera. Jeg har både gledet og gruet meg til dette. Det er spesielt siden det er siste gang jeg gjør det, sier Jensen til Dagbladet kort tid etter talen.

- I hva slags stand er det Frp du overlater til Listhaug?

- I utgangspunktet er partiet i god stand, men det er småuro her og der.

- Småuro, hva mener du med det?

- Jeg har ikke noe behov for å gå inn i det, sier Jensen.

Utrenskning i Oslo

Siv Jensen ble gjenvalgt i fjor høst som Frp-leder i to nye, men endte opp med å trekke i håndbrekket å hoppe av den politiske karrieren i vinter.

Avgjørelsen tok også hennes eget parti på senga, som tok det for gitt at hun skulle fortsette da hun varslet at hun ønsket fire nye år på Stortinget og å fortsette som partileder.

Men før hun trakk seg rakk hun en siste «opprydning» i sitt eget fylkesparti. Geir Ugland Jacobsen ble kastet som fylkesleder og ut av partiet og dermed var den såkalte nasjonalkonservative fløyen parkert.

Dette er «Ap-staten»

Arbeiderpartiet har vært Siv Jensens hovedmotstander i tiden som partileder og det var også Ap som fikk mye oppmerksomhet i talen.

- Hva er Arbeiderparti-staten, som du snakker om?

- Det er ideen om at det eneste saliggjørende er en stor stat med stort byråkrati fylt med prominente Ap-folk. Det har vært bra å få luftet ut i korridorene, sier Jensen med henvisning til snart åtte år med Erna Solberg (H) som statsminister.

- Ap vil at staten skal eie og kontrollere alt. De vil skattlegge mest mulig av folks penger og mener politikerne er de beste til å ta beslutninger over folks penger.

Sylvi Listhaug uttalte i 2018 da hun måtte trekke seg fra regjeringen at Jonas Gahr Støre ikke er egnet til å være statsminister.

Siv Jensen sier at hennes motstand mot Arbeiderpartiet ikke har noe med Støre som person å gjøre.

- Jeg har ikke noe behov for å sette merkelapper på ham. For Frp handler det om at vi ikke vil ha en rødgrønn regjering igjen. Jeg håper Støre aldri blir statsminister.

God helg. Her blir det turer og lek og masse kos

Publisert av Siv Jensen Fredag 23. april 2021

Karma

Siv Jensen bedyrer at hun «ikke har peiling» på hva hun nå skal fylle livet med. Det blir i hvert fall mer tid til familien og hunden Karma som hun skaffet kort tid etter at hun annonserte avgangen i vinter.

- Kommer Siv Jensen til å være på Frp-landsmøter også i framtida?

- Jeg kommer nok til å bli invitert som tidligere partileder. Det er hyggelig på landsmøter, sier Jensen.

- Og kunne du tenke deg å sitte i nobelkomiteen?

- Haha, nei jeg kunne ikke tenke meg å sitte i nobelkomiteen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer