Smed (35) tiltalt for drap og drapsforsøk på homofile

Svenske (35) hater homofile, mener politiet. Hyller vold og sex i nettdagboka si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 35 år gammel mann fra Sverige må torsdag møte i Stockholm tingrett i Sverige, tiltalt for blant annet drap og drapsforsøk på to homofile menn.

Expressen.se avslører i dag 35-åringens dagbok på internett, der mannen, som er smed, skriver om vold og sex:

«Bundet i hender og føtter står du bundet som i en X... Du forsøker å finne en måte å få armene løs på, men innser at du er fastbundet og har ingen mulighet å komme løs.»

Mannen må møte i retten for å svare på drapsanklagene mot en 43 år gammel mann i Solna i 28. desember i fjor og drapsforsøk på en jevnaldrende mann i Stockholm dagen etter. Begge to var homofile menn.

- Umulig å gå inn i hans hode 

- Han vil også bli tiltalt for to grove ran, ifølge en kilde Expressen.se har snakket med.

Det er for å bevise at han står bak flere tilfeller og at det er et mønster i det han gjør.

Ifølge politiet føler 35-åringen et sterkt hat mot homofile mennesker.

TILTALT: 35-åringen fra Sverige må torsdag møte i Stockholm tingrett, tiltalt for blant annet drap og drapsforsøk på to homofile i fjor. Foto: Björn Lockström
TILTALT: 35-åringen fra Sverige må torsdag møte i Stockholm tingrett, tiltalt for blant annet drap og drapsforsøk på to homofile i fjor. Foto: Björn Lockström Vis mer

- Det sier seg jo selv i og med metodene hans og at ofrene er homofile. Men å gå inn i hodet hans og finne ut hva som driver ham til å gjøre slikt har vært ganske umulig, får Expressen.se opplyst.

Etter det Expressen.se erfarer har politietterforskere kommet i kontakt med en rekke personer, flere homofile, som har hatt et ublidt møte med smeden, men mange av ofrene har ikke ønsket å medvirke i politietterforskningen.

Ifølge tiltalebeslutningen var motivet for ugjerningene å krenke de homofile.

- Ett av motivene for forbrytelsen har vært å krenke dem på grunn av deres seksuelle legning, skriver aktoratet i tiltalebeslutningen, ifølge Aftonbladet.se.

Kan være seriemorder
I tillegg til drapet, drapsforsøket og ranene, mistenkes mannen også for å ha knivdrept trebarnsmammaen Carina Thorén (32) i 2000. Om det skal tas ut tiltale i den saken avgjøres om kort tid.

Rettssaken, som får stor oppmerksomhet i Sverige, mot 35-åringen starter i Stockholm på torsdag.

Mannen er ifølge Expressen.se tidligere dømt for vold mot homofile, og har med den bakgrunnen også sjekket 35-åringen opp mot fem uoppklarte drap i Sverige, ett av mot nevnte Thorén i 2000.

De fire andre har det ikke kommet noen avgjørelse i ennå.

Smed (35) tiltalt for drap og drapsforsøk på homofile
BESKRIVER VOLD OG SEX: Den 35 år gamle smeden beskriver detaljert hva han ønsker å gjøre med ofrene på sin nettside.