Smedvig den store taperen i Balder-saken

Offshoreselskapet Smedvig må betale oljeselskapet Esso over en halv milliard kroner i den såkalte Balder-saken. Men konsernsjef Kjell E. Jacobsen sier selskapet har finansiell styrke til å bære dette tapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Smedvig fikk ikke rettens medhold i at hevingen av kontraktene på produksjonsskipet «Balder» var urettmessig, og framstår som den store taperen da et foreløpig punktum for milliardkrangelen og maratonsaken ble satt onsdag.

- Vi er tilfredse med å ha fått rettens medhold i at vi kunne heve kontraktene og overta selv. Og at vi har fått rettens medhold i å få dekket en vesentlig del av de kostnadene dette førte til, sier informasjonsdirektør Per Schøyen i Esso til NTB.

Mens Smedvig er dømt til å betale til sammen 534,1 millioner kroner pluss renter på rundt 150 millioner kroner, må Esso bare ut med drøye 23 millioner pluss renter. Men samtidig er summen Esso er tilkjent langt unna det opprinnelige kravet på 2,75 milliarder kroner.

Saksomkostningene, som ligger på til sammen nærmere en halv milliard kroner, må partene dekke hver for seg.

- Skuffet

Smedvig gikk til søksmål mot Esso da oljeselskapet hevet kontraktene knyttet til «Balder» etter levering. Kravet var 2,6 milliarder kroner fordi offshoreselskapet mente Esso urettmessig hadde hevet kontrakten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer