Smekkfullt på Oslos nye «sydenstrand»

Strålende sol og varme i hovedstaden fikk mange til å ta turen innom den nye Operastranda ved operahuset i Bjørvika lørdag.

FULL RULLE: Mange hadde tatt turen ut for å nyte sommervarmen på den nye Operastranda ved operahuset i Bjørvika i Oslo lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FULL RULLE: Mange hadde tatt turen ut for å nyte sommervarmen på den nye Operastranda ved operahuset i Bjørvika i Oslo lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo fikk endelig sin egen bystrand i Bjørvika – Operastranda – fredag. Lørdag var den smekkfull av varme osloborgere.

Åpningen ble fredag markert med musikk, taler og bading.

- Er det noe vi virkelig trenger nå, så er det møteplasser og steder å være sammen på, med muligheter for å bade og kose seg i sommermånedene, sa Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) til Dagsavisen.

Det fikk hun rett i. Lørdag badet den 100 meter lange sandstranda i folk.

Bjørvika Utvikling, Hav Eiendom og Oslo S Utvikling står bak friområdet ved Operaen.

Utviklerne har gjort sitt for å skape et inkluderende samlingssted for både store og små. Åpningen startet fredag og skjer over to dager, i samarbeid med Bjørvikaforeningen.

- Det er vidunderlig å lage strand midt i en hovedstad. Vidunderlig i den forstand at forvandlingen blir så stor, og folk gleder seg veldig til å ta den i bruk. Det er en hyggelig arbeidsplass fordi folk som går forbi er glade og heier oss fram, sa Solveig Elisabeth Skjelbred Torp, som er prosjektleder for arbeidet med stranda, til NRK i juni.

Sanden som er sprøytet ut over området er hentet i Svelvik der den har ligget siden forrige istid. En annen type sand, fra Hønefoss, ligger over vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer