Smell for Erdogan i Istanbuls omvalg

Kandidaten til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan klarte ikke å vinne da det ble holdt omvalg om ordførerposten i Istanbul.

NEDERLAG. Recep Tayyip Erdogans kandidat klarte ikke å vinne. Foto: Emrah Gurel / AP
NEDERLAG. Recep Tayyip Erdogans kandidat klarte ikke å vinne. Foto: Emrah Gurel / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Sånn det er nå, leder min rival Ekrem Imamoglu i valget. Jeg gratulerer ham og ønsker ham suksess, sa Binali Yildirim i en kort TV-sendt uttalelse.

Yildirim stilte som kandidat for Erdogans parti AKP, mens Imamoglu (49) var det sekulære opposisjonspartiet CHPs ordførerkandidat. Imamoglu varsler om en ny start for Tyrkia.

- Det var ikke en enkelt gruppe eller ett enkelt parti, men hele Istanbul og Tyrkia som vant dette valget, sa han etter at foreløpige resultater ga ham valgseieren med en oppslutning på 54 prosent.

- I dag vil vårt folk ta den beste avgjørelsen for demokratiets skyld, for Istanbul og for legitimiteten til alle framtidige valg, sa Imamoglu da han avla stemme tidligere søndag.

Det var Imamoglu som vant det første ordførervalget i slutten av mars. Men det konservative tyrkiske regjeringspartiet AKP, som har islamistiske røtter, mente det hadde forekommet uregelmessigheter.

- Likte ikke resultatet

Valgkommisjonen erklærte først Imamoglu som vinner, men bøyde seg etter hvert for AKPs krav om omvalg. Regjeringspartiet hevdet at sammensetningen av valgfunksjonærer som jobbet med å avvikle det første valget, var ulovlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer