SHAKEN, NOT STIRRED: Partileder Trygve Slagsvold Vedum er bekymret over Sentios partimåling. Foto: Tore Meek, NTB Scanpix.
SHAKEN, NOT STIRRED: Partileder Trygve Slagsvold Vedum er bekymret over Sentios partimåling. Foto: Tore Meek, NTB Scanpix.Vis mer

STORTINGSVALGET:

Smell for Senterpartiet: minus 4 prosentpoeng

SV såvidt over - Venstre under sperregrensen i ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter stor framgang over lengre tid faller nå Sp med 4 prosentpoeng på en ny meningsmåling. Det er den tredje landsdekkende målingen på rad med tilbakegang.

I meningsmålingen som er utført for Dagens Næringsliv, faller Senterpartiet til 11,3 prosent. Det er fortsatt nesten en dobling fra valget i 2013, men altså nok en nedtur.

Tallene vekker imidlertid ikke nevneverdig bekymring hos partileder Trygve Slagsvold Vedum.

Høyeste snitt siden 1993

- Enkeltmålinger går opp og ned. Men gjennomsnittet av målingene for juni gir Sp 12 prosent. Det er det høyeste siden EU-kampen i 1993, sier han.

Valgforsker Bernt Aardal mener det skal mye til for at Sp ikke gjør et godt valg i år. Han peker også på at oppslutningen om Sp har spriket veldig mellom de ulike meningsmålingene i lengre tid.

Også Arbeiderpartiet faller på målingen, riktignok kun med 0,6 prosentpoeng til 30,3 prosent.

SV over

Alle de andre partiene på denne målingen går fram, og SV holder seg fortsatt så vidt over sperregrensen med 4,3 prosents oppslutning, uendret fra den forrige målingen utført for DN av Sentio.

Høyre ligger omtrent på stedet hvil med en framgang på marginale 0,1 prosentpoeng og har en oppslutning på 24,2 prosent.

Regjeringskollega Frp går fram med 0,6 prosentpoeng til 11,6 prosent.

Venstre under

Samarbeidspartiene til regjeringen går begge fram. KrF med 1 prosentpoeng til 4,8 prosent, mens Venstre fremdeles ligger under sperregrensen med 3,9 prosents oppslutning og 0,4 prosentpoengs framgang.

Miljøpartiet De Grønne får også 3,9 prosents oppslutning, fram 0,8 prosent og så vidt under sperregrensen, mens Rødt går fram med 0,5 prosentpoeng til 3,3 prosent.

(NTB).