Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smellene i Mysen oppklart

Lokal guttegjeng lagde \'bomber\' med sveisegass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Årsaken til de nattlige  smellene i Mysen  skal være oppklart. En gjeng med lokale gutter i 20-årene skal stå bak, og saken regnes å være ferdig etterforsket i løpet av uken, sier lensmann ved Eidsberg lennsmannskontor, Henning Tollefsrud.

-De har fått fatt i sveisegass, som de har fylt i plastsekker. Vi antar at det er gjort for morro, og de har ikke påført noen skader. Men det har skaket opp folk i området, sier lensmannen.

Acetylengass er likevel ikke noe å spøke med, opplyser han.

- Det kunne gitt alvorlige skader på dem selv. Det skal lite til før trommehinner ryker eller et øyet skades. Hadde det detonert i bilen, kunne det gått liv.

Det har vært mistanke om at smellene har vært en eller annen form for gass, og det har ikke vært tvil om at smellene har vært menneskeskapte. Politiet anser saken som oppklart, og regner med at saken er ferdig etterforsket i løpet av uken. Avhør fortsetter i dag.