Smelteovn eksploderte - flere alvorlig skadd

Ulykke i Mo i Rana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En person fikk alvorlige brannskader på kroppen og i ansiktet da det eksploderte i en smelteovn i en industripark i Mo i Rana tirsdag.

Til sammen fire arbeidere ble skadd i ulykken på Fesil Rana Metall. Tre er brakt til Helgelandssykehuset i Mo i Rana, mens fjerdemann ble sendt til legevakta.

Tilstanden var tirsdag ettermiddag alvorlig for personene som fikk alvorlige brannskader både på kroppen og i ansiktet, opplyser sykehuset til NTB.

En annen person fikk brannskader i ansiktet, mens en tredje ble innlagt på sykehuset til observasjon. Alle tre observeres med henblikk på luftveisirritasjon.

Trolig utløst av vann Ulykken skjedde klokken 9.17 da det eksploderte i en smelteovn. Mest sannsynlig ble eksplosjonen utløst av at vanndamp kom i kontakt med flytende metall, melder NRK.

Både politi og ambulanser kom raskt til stedet.

- Før ambulansen kom, bisto de andre arbeiderne med førstehjelp, slik de er trent til, sier operasjonsleder Egil Pettersen i Helgeland politidistrikt til NTB.

De skadde kom seg inn i såkalte branndusjer, og det begrenset trolig skadene.Kraftig eksplosjon Ifølge politiet var det ikke fare for flere eksplosjoner, og det var ikke nødvendig å evakuere folk fra stedet. Eksplosjonen var imidlertid svært kraftig.

- Den førte til omfattende skader på bygningen. Det brøt ikke ut brann på stedet, sier Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer