Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smelteovn eksploderte - flere alvorlig skadd

Ulykke i Mo i Rana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person fikk alvorlige brannskader på kroppen og i ansiktet da det eksploderte i en smelteovn i en industripark i Mo i Rana tirsdag.

Til sammen fire arbeidere ble skadd i ulykken på Fesil Rana Metall. Tre er brakt til Helgelandssykehuset i Mo i Rana, mens fjerdemann ble sendt til legevakta.

Tilstanden var tirsdag ettermiddag alvorlig for personene som fikk alvorlige brannskader både på kroppen og i ansiktet, opplyser sykehuset til NTB.

En annen person fikk brannskader i ansiktet, mens en tredje ble innlagt på sykehuset til observasjon. Alle tre observeres med henblikk på luftveisirritasjon.


Trolig utløst av vann Ulykken skjedde klokken 9.17 da det eksploderte i en smelteovn. Mest sannsynlig ble eksplosjonen utløst av at vanndamp kom i kontakt med flytende metall, melder NRK.

Både politi og ambulanser kom raskt til stedet.

- Før ambulansen kom, bisto de andre arbeiderne med førstehjelp, slik de er trent til, sier operasjonsleder Egil Pettersen i Helgeland politidistrikt til NTB.

De skadde kom seg inn i såkalte branndusjer, og det begrenset trolig skadene.Kraftig eksplosjon
Ifølge politiet var det ikke fare for flere eksplosjoner, og det var ikke nødvendig å evakuere folk fra stedet. Eksplosjonen var imidlertid svært kraftig.

- Den førte til omfattende skader på bygningen. Det brøt ikke ut brann på stedet, sier Pettersen.

Politiet har startet etterforskning av ulykken, og Arbeidstilsynet er også varslet.

Fesil hører til blant verdens største produsenter av ferrosilisium og silisiummetall. Selskapet har to smelteverk i Norge.

(NTB)

RAMMET AV ULYKKE: Fesil Rana Metall i Mo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media