Smeltet totalt for Aurora

Kronprinsesse Mette-Marit smeltet totalt for vesle Aurora på ett år. Den barnekjære kronprinsessen stoppet impulsivt opp og strøk sjarmtrollet flere ganger over kinnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv skjønte Aurora Johnsen fra Bærum trolig ikke mye av alt oppstusset rundt sin person der hun litt forskrekket satt i armene på storebror Christian Johnsen i den stekende augustsola på Kalvøya.

Storebror var imidlertid fullt klar over at det var selveste kronprinsessen han og søsteren hadde vekslet noen ord med. Trolig brukte han også lillesøster som en slags døråpner for å få Mette-Marit til å se i søskenparets retning.

Det han nok ikke hadde regnet med var at kronprinsessen spontant stoppet opp, og det var helt tydelig at hun lot seg sjarmere.

Flere ganger strøk kronprinsessen den lille jenta over kinnet og skrøt av hvor søt hun var. Aurora viste på sin side stor interesse for Mette-Marits særegne halssmykke.

Gikk i bakken

Men det var ikke bare Mette-Marit som lot seg begeistre under Barnas Kulturfestival på Kalvøya fredag ettermiddag. Hundrevis av barn var helt i ekstase over det kongelige besøket. Overalt hvor kronprinsessen gikk krydde det av unger rundt henne. Mange forsøkte å få kronprinsessen til å stoppe med å by fram gaver.

Det resulterte i at favnen til Mette-Marit og hennes sekretær, Hilde Haraldstad, ble fylt opp av små og store presanger og blomster. Til slutt ble kronprinsessen så neddynget at hun mistet flere av tingene i bakken. Deriblant en grillet banan som hun aldri fikk sjansen til å smake på.

Ungene var svært frampå i kampen om å få et blikk av den barnekjære kronprinsessen. Mange brydde seg katten i både sikkerhetsvakter og politi i håp om å komme nærmest mulig.

- Du synes virkelig å være en barnas kronprinsesse, Mette-Marit?

- Det er veldig hyggelig å være her. Kjempefint, svarte en blid kronprinsesse på NTBs spørsmål.

Danset samba

Mette-Marit var for anledningen svært så stilfull i klesveien, ikledd en hvit tettsittende overdel med gult dekor på skuldrene, gult skjørt og matchende gul veske.

- Du ser jo ut som en praktfull solsikke, repliserte Kari-Ann Grønsund, bedre kjent som Lilly fra barne-TV-programmet Lillys butikk, da hun tok imot kronprinsessen i Solsikkebyen til SOS-barnebyer.

Strålte som en solsikke i full blomst gjorde også sju år gamle Emilie Sjanti fra Jar. Hun leste solsikkeloven for Mette-Marit og overleverte blomster fra SOS-barnebyer før kronprinsessen tok hånda til den vesle jenta. Sammen svingte de seg til sambarytmer og sang fra to klasser ved henholdsvis Eiksmarka og Hosle skole.

(NTB-Stig Tore Laugen)>/KUR>

HJERTEKNUSER:Kronprinsesse Mette-Marit fikk oppmerksomhet av lille Aurora Johnsen (1) da kronprinsessen besøkte Barnas Kulturfestival på Kalvøya i Bærum. Sneglehusene i kjedet til kronprinsessen var spesielt interessante.