Smertefri med laser

Torbjørn Eriksen (80) har hatt hodepine i 50 år. Med kostbar laserbehandling blir han endelig smertefri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kroniske smertepasienter som har prøvd alt, kan fra 1. juli prøve laserbehandling på det offentliges regning. Kravet er at behandlingen utføres av lege eller fysioterapeut.

Torbjørn Eriksen, som har slitt med invalidiserende hodepine i nesten 50 år, får ikke sine utgifter dekket. Han tar det med knusende ro, så lenge han er smertefri og slipper å spise piller for første gang siden 1954.

300 kroner

- Det er dumt for pasienter som ikke har råd til å betale de 300 kronene gangen, mener han.

At innehaveren av Laserklinikken i Sandvika, Anne Harila, kan mer om laserbehandling enn de fleste, teller ikke. For Anne Harila er verken lege eller fysioterapeut.

Ved en tilfeldighet fikk Torbjørn Eriksen, som har prøvd alt for å døyve den illsinte hodepinen, høre om klinikken i Bærum. Alt fra akupunktur til behandling ved Smerteklinikken på Ullevål har han prøvd.

- De var flinke på Ullevål, men det hjalp ikke. Jeg hadde gitt opp og hadde ingen tro på at laserlys kunne hjelpe. Men faktum er at boksen med de rosa smertedreperne har stått urørt i skapet i flere uker nå, sier hardhausen fornøyd.

Gitt opp

- Laserbehandling kan bote muskelsmerter, leddplager, idrettsskader, migrene og astma og allergi, 80 prosent av pasientene mine er oppgitt av helsevesenet, likevel blir mellom 75 og 90 prosent kvitt sine plager. Resten blir merkbart bedre. Men for å oppnå så gode resultater, må du ha lasere som kan forandre behandlingene etter hvert som pasientens tilstand endrer seg, sier Harila.

<B>SKUDD AV LYS:</B> Laserskuddene til Anne Harila har ført til at Torbjørn Eriksen er kvitt sin hodepine.