Smertelige forhandlinger

Regjeringspartiene begynner å kjenne på at innrømmelsene til Krf og Venstre smerter.

Kamp om smuler: I det første tilbudet fra regjeringspartiene var det flyttet på oppunder tre milliarder kroner i et statsbudsjett som til sammen er på rundt 1200 milliarder kroner. Foto: Jacques Hvistendahl
Kamp om smuler: I det første tilbudet fra regjeringspartiene var det flyttet på oppunder tre milliarder kroner i et statsbudsjett som til sammen er på rundt 1200 milliarder kroner. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I hele går satt alle fire partiene som nå forhandler om statsbudsjettet på Stortinget og jobbet med sine skisser til løsning. Det som ble lagt på bordet fra regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet i går formiddag ble ganske raskt avvist av sentrumspartiene. Gjennom dagen var det lite som tydet på at de nærmet seg enighet, og frustrasjonsnivået steg i flere av leirene.

I Frp blir det mumlet om at sentrumspartiene har større interesse i å påføre dem smertelige tap enn i å vinne egne politiske seire.Da regjeringspartiene i går kveld la fram sitt andre tilbud for dagen, sa Gjermund Hagesæter:

- Nå har vi strukket oss langt og gitt et veldig godt tilbud.- Vi begynner å kjenne det nå, sa en annen på regjeringssiden.

Tidligere på dagen var finansminister Siv Jensen i følge NRK innom for å diskutere med sine forhandlere. Kanskje var det hun som fikk dem til å strekke seg lenger?

Men partene står fortsatt langt fra hverandre, og etter tilbudet i går kveld var Venstres umiddelbare respons at det er mye igjen.

- Vi har fått et nytt tilbud, men jeg skulle ønske at vi hadde kommet lengre, sier Terje Breivik (V).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer