Oslo

Smestad-dødsfallet: - Trolig ikke skjedd noe kriminelt

Det mistenkelige dødsfallet på Smestad i Oslo skyldes trolig ikke en kriminell handling, opplyser politiet søndag kveld.

ETTERFORSKNING: Politiet i Oslo satte i gang teknisk og taktisk etterforskning i forbindelse med dødsfallet på Smestad i Oslo. Foto: Magnus Paus / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Politiet i Oslo satte i gang teknisk og taktisk etterforskning i forbindelse med dødsfallet på Smestad i Oslo. Foto: Magnus Paus / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Søndag kveld melder politiet i en pressemelding at de mener det trolig ikke har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

- Ut fra de opplysningene vi har nå, mener politiet at det trolig ikke har skjedd noe kriminelt. En mann ble pågrepet i saken og siktet for grov kroppsskade. Vedkommende er avhørt, og dimittert.

- På bakgrunn av undersøkelser er mistanken mot den siktede svekket, og han er løslatt, sier krimleder Astrid Hasselgård ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

En person er pågrepet og siktet for grov kroppsskade etter dødsfallet på Smestad i Oslo, opplyser krimleder Nora Nordby til Dagbladet. Det var NRK som meldte dette først.

Vedkommende blir avhørt i løpet av dagen.

- Den siktede ble pågrepet i nærheten av området, sier Nordby til Dagbladet.

Siktedes forsvarer, Aase Karine Sigmond, forteller at hennes klient avviser å ha noe med dødsfallet å gjøre.

- Han er i avhør nå og samarbeider med politiet, skriver hun i en tekstmelding til Dagbladet.

Funnet utendørs

Det var like etter klokka 6 søndag morgen politiet ble varslet om funnet av en død person av Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral. Avdøde skal ha blitt funnet utendørs.

- Vi er på stedet i forbindelse med et mistenkelig dødsfall. Vi har satt i gang teknisk og taktisk etterforskning, sa operasjonsleder Marianne Heidenstrøm til Dagbladet.

Nordby kan ikke si om det har vært vitner til det som har skjedd, men sier politiet har snakket med flere personer i løpet av dagen.

Krimleder Astrid Hasselgård ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt opplyser til Dagbladet at den siktede ikke erkjenner straffskyld.

Dagbladets reporter på stedet forteller at det skal være krimteknikere som jobber i området, samt flere politibiler til stede.

- De tekniske undersøkelsene handler om å gå gjennom video, gjøre undersøkelser på åstedet og på avdøde, sier krimvaktsjefen.

- Absurd

Dagbladet har vært i kontakt med bosatte i området, som er sjokkerte over hendelsen.

- Det er mest absurd, helt merkelig. Det var en stille og rolig kveld, bare noen ungdommer i området som er helt vanlig. Og morgenen har også vært stille og rolig, sier en nabo til Dagbladet.

Også en annen nabo var vitne til at politiet arbeidet i området.

- Jeg våknet av at politiet sto utenfor rundt halv åtte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer