GOOGLE-BILEN PÅ TUR: Den såkalte google-bilen tok i juni bileder rundt i Oslos gater. Kameraet på taket tar bilder i en omkrets på 360 grader. Bildene skal etter hvert bli  lagt ut på den norske versjonen av Google Street View. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
GOOGLE-BILEN PÅ TUR: Den såkalte google-bilen tok i juni bileder rundt i Oslos gater. Kameraet på taket tar bilder i en omkrets på 360 grader. Bildene skal etter hvert bli lagt ut på den norske versjonen av Google Street View. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Smil! Google tar bilder av sommer-Norge

De siste dagene er google-bilen sett flere steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Både nordlendinger og vestlendinger må se opp etter de røde google-bilene med kamera på taket, om de ikke vil bli med å pryde bildene til den norske versjonen av Google Street View.

Avisa Nordlys forteller at to google-biler ble sett i Tromsø i går. Sist gang skal ifølge avisa ha vært i april, mens det ennå var snø. Nå får altså Tromså vist seg fram fra en grønnere siden.

Sladder ansikt
Til Nordlys sier Google i Norges daglige leder, Jan Grønbech at enkeltpersoner som befinner seg i gatene mens bilene passerer kan bli tatt med i den norske versjonen.

- Vi ønsker ikke bilder av folk, men av gater og bygg. Vi sladder også ansikt og annet som kan identifisere personer. Alle kan også rapportere hvis de ikke ønsker bilde av seg selv eller huset sitt. Da vil bildet bli fjernet/sladdet i løpet av 24 timer, sier han til Nordlys.

Også i Rogaland har google-bilene vært å se nylig. Onsdag var det fiskeribyen Egersund som fikk æren av å bli avfotgrafert gatelangs, ifølge Dalane Tidende.