Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smilende seierherre

Etter å ha slåss mot Kjell Inge Røkke mange måneder måtte Kværners styrformann Harald Arnkværn gi opp motstanden klokka 3 i natt. - En historisk mulighet, sier nattas seierherre Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-godkjenning

Ledelsen i Aker regner med at EUs konkurransemyndigheter vil komme med sin avklaring i løpet av 5-6 uker.

- De kjenner denne saken godt, sa Helge Lund i Aker Maritime.

Utgaard: - Ikke noe valg

Konserntillitsvalgt Rolf Utgård i Kværner har kjempet med nebb og klør mot Røkkes inntreden i Kværner. Nå gir han opp den kampen.

- Jeg har kanskje ikke så mye valg, i så fall må jeg begynne å snekre igjen, sa Utgård. Han er egentlig ansatt i Kværners vedlikeholdsavdeling, men har vært hovedtillitsvalgt i 14 år.

Utgård er spent på hva som skjer videre, men vil bidra med sitt.

- Når man snakker om synergier, ser vi tap av arbeidsplasser. Vi har hatt en lang fight, og vi har oppfattet dette som et fiendtlig overtakelsesforsøk. Men når alternativet er at selskapet går til konkurs er det ikke et vanskelig valg. Oppgaven vår nå er å sørge for at den løsningen som blir valgt blir en god løsning. Det skal ikke stå på oss, sier Utgård.

Varsler kutt

Helge Lund i Aker varslet kostnadskutt på 300 millioner kroner i Norge i det nye selskapet.

Men de ansatte på den nye gigantens fire verft i Norge kan foreløpig puste lettet ut. Røkke mener det foreløpig er mer enn nok arbeid for alle.

- Det gir tid til en god gjennomgang av hva som vil skje med verftene videre, sier Røkke, som holdt en lengre tale rettet til de ansatte i Kværner.

- Jeg forstår deres uro, men hvis det er noe dere lurer på så er jeg ikke lenger unna en en telefon, sa Røkke.

Han har heller ingen planer om å ta Kværner av børsen, slik han gjorde med Aker. Røkke venter at Kværner forblir børsnotert i lang tid.

- Det svarer jeg definitivt ja på, sa han på spørsmål fra Reuters.

KNOLL OG TOTT: Kjell Inge Røkke og Harald Arnkværn i sjeldent muntert passiar på dagens pressekonferanse. Nå går Arnkværn tilbake til sin advokatpraksis mens Røkke tar kontroll over Kværner. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart