Mortensrud-drapet

- Smilet hans glemmer vi aldri

Hamse Hashi Adan ble bisatt i dag. Den unge mannen ble 20 år gammel.

SKUTT OG DREPT: Hamse Hashi Adan som ble skutt og drept på Mortensrud i forrige uke. Foto: Politiet
SKUTT OG DREPT: Hamse Hashi Adan som ble skutt og drept på Mortensrud i forrige uke. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

Over 500 personer deltok i begravelsen som ble avholdt på den muslimske delen av Alfaset gravlund i Oslo.

Familie og venner viste Hamse Hashi Adan den siste ære ved å kaste en neve jord på kisten da den ble ført ned i jorda.

- Han hadde et unikt smil, og var en god og barmhjertig gutt. Smilet hans kommer alle til å huske, sier en nær venn av Hamse Hashi Adan.

- Betyr enormt mye

Til stede var også Farid Bouras som er familiens bistandsadvokat.

- Jeg synes det er så fint å se at så mange møtte opp for å vise en siste respekt. Det betyr enormt mye for familien å se at han er verdsatt, sier Farid Bouras, som er bistandsadvokat for familien.

BISTAND: Advokat Farid Bouras ved advokatkontoret Elden følger opp familien til den drepte Hamse Hashi Adan tett. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet
BISTAND: Advokat Farid Bouras ved advokatkontoret Elden følger opp familien til den drepte Hamse Hashi Adan tett. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet Vis mer

Bouras mener det viktige nå er familien får en avslutning.

- At de får den rettferdigheten de har krav på, sier Farid Bouras.

Med det siktet han til politiets innsats og at han håper de kan pågripe den eller de skyldige snart.

BISATT: Mange hundre personer hadde møtt opp for å følge Hamse Hashi Adan på sin siste reise. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet
BISATT: Mange hundre personer hadde møtt opp for å følge Hamse Hashi Adan på sin siste reise. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet Vis mer

Uskyldig offer

Hamse Hashi Adan ble skutt og drept av en ukjent gjerningsmann på Lofsrud skole på torsdag kveld i forrige uke.

Han beskrives som et uskyldig offer, en person som ikke er en del av det kriminelle miljøet på Mortensrud, men som har mange og gode venner i miljøet.

SORG: Familie og venner tok avskjed med 20-åringen som ble revet bort. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet
SORG: Familie og venner tok avskjed med 20-åringen som ble revet bort. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet Vis mer

I miljøet på Mortensrud mener flere at drapet kan knyttes til en langvarig konflikt med et kriminelt miljø på Holmlia.

Flere personer som deltok i begravelsen hadde møtt opp i skuddsikker vest og mange på Mortensrud frykter at situasjonen kan eskalere mer.

Dagbladet kjenner til at politiet i de siste dagene har gjennomført flere politiaksjoner i områdene Mortensrud og Holmlia i et forsøk på å forebygge flere voldelige hendelser.

DREPT: Det var 20 år gamle Hamse Adan som ble skutt og drept på Mortensrud, 7. oktober 2021. Video/Foto: Privat / NTB. Reporter: Magnus Paus. Vis mer

Ga livreddende førstehjelp

Det var klokka 22.22 torsdag forrige uke at politiet fikk flere meldinger om en skyteepisode utenfor Lofsrud skole. Politiet rykket ut med store mannskaper. Der fant de 20-åringen med store skader.

Politiet ga livreddende førstehjelp, før ambulansepersonell overtok behandlingen på stedet og deretter førte ham til Ullevål sykehus.

Allerede på stedet fikk Adan konstatert kritiske skader. Fredag morgen beskrev politiet tilstanden som svært kritisk. Litt før klokka 17.00 samme dag meldte politiet i en pressemelding at Adan var død.

Søndag opplyste politiet at de hadde til gode å komme i kontakt med alle som var vitne til hendelsen, og ba disse om å ta kontakt. Det opplyste Grete Metlid, leder for fellesenhet for etterretning og etterforsking ved drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Onsdag opplyste politiadvokat Børge Enoksen at Oslo politidistrikt ikke har nye opplysninger i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer