Smilte da aktor krevde 14 år

BODØ (Dagbladet): I to uker har drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle sittet som hogd i stein. Men i går smilte han, da aktor Geir Fornebo la ned påstand om 14 års fengsel for overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktors påstand kom som en velsignet overraskelse på drapsmannen, som har fryktet at Fornebo ville avkreve ham lovens maksimumsstraff - 21 års fengsel - for drapet på Linn Charlott Nesblom.

Ventet livsvarig

- Det er ikke rart han smilte. Overfor meg ga han uttrykk for å være overrasket og fornøyd med aktors påstand, sier forsvarer Nils Aga til Dagbladet.

For egen regning føyer Aga til:

- Jeg synes Fornebo la ned en edruelig påstand, sett i forhold til at påtalemyndigheten mener drapet skjedde med fullt overlegg, sier han.

Daniel Mikkelborg, som sloss med Sæle for å beskytte Linns liv, har fulgt saken siden han selv vitnet forrige onsdag.

- 14 år var lavere enn ventet. Jeg ble litt skuffet. Det samme er folk som har ringt meg fra Meløy. De lurer på hvorfor, sier han.

- For lavt

Også Linns foreldre, Helen Nesblom og Svein-Olav Johansen, har uttrykt skuffelse:

- De synes påstanden om straff er for lav. Jeg forberedte dem i går på at påstanden kunne bli på rundt 14- 15 år. Men de har litt vanskelig for å akseptere det, sier foreldrenes bistandsadvokat Benedict de Vibe.

gunnar.hagen@dagbladet.no