Smilte og skjøt mot Nokas-vitne

Nokas-vitne om skuddrama lille julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): -Mannen smilte og så meg midt i øynene mens da han avfyrte tre skudd mot meg, forklarte et 26-årig

Nokas-vitne om skuddramaet i Torggata i Oslo lille julaften.

Skytingen var trolig en hevnaksjon etter at 26-åringen hadde forklart seg i Nokas-retten tidligere samme høst. I dag forklarte mannen som ble beskutt seg for Nokas-retten igjen.

Mannen som skjøt ble etterlyst med navn og bilde, og meldte seg for noen dager siden for politiet.

Også en kvinne og en mann er siktet etter skyteepisoden og har meldt seg for politiet og sitter varetektsfengslet.

Det var advokat Marius Dietrichson, som forsvarer Nokas-tiltalte Metkel Betew, som ønsket å få brettet ut skuddramaet i Oslo i desember for retten. Det er fordi episoden har sterke bånd til flere involverte i Nokas-saken.

Truet på forhånd

26-åringen har forklart at han ble truet av en 56-åring som også har vitnet i Nokas-saken.

Hjemme hos 56-åringen fant politiet flere millioner kroner som stammer fra Nokas-ranet.

Mannen og hans datter er venner av Nokas-tiltalte Metkel Betew. 56-åringen er dømt for heleri, men har seinere samarbeidet med politiet og hevder at Betew overfor ham erkjente å ha vært med på det brutale ranet i Stavanger. Det benekter Betew iherdig.

26-åringen sier at 56-åringen truet ham etter hans vitnemål i retten. 56-åringens datter var med i bilen hvor skuddene ble avfyrt fra.

- Hun kom ut fra en kebabsjappe og sa at jeg skulle få angre på det jeg sa i Nokas-retten, jeg hadde dritet meg ut, sa hun. Like etter falt skuddene fra bilene, forklarte 26-åringen i retten.

Skuddene i Oslo kaster ikke nytt lys over Nokas-saken, men bekrefter det brutale miljøet rundt de tiltalte. Advokat Dietrichsons anliggende er å styrke troverdigheten til sin klient Metkel Betew, som benekter at han var med på Nokas-ranet.

Prosedyrene starter

Nokas-rettssaken startet igjen i morges, og i løpet av dagen vil aktoratet startet sine prosedyrer. Der skal de argumentere for hvorfor de tiltalte må dømmes etter tiltalen, som for de flestes vedkommende lyder på grovt ran med døden til følge.

To dager satt av til aktors prosedyre. Deretter skal forsvarerne starte sine prosedyrer og argumentere for hvorfor deres klienter enten er uskyldige eller må dømmes på mildeste måte.

TRUET?: Tiltalte Metkel Negassie Betew og forsvarer Marius Dietrichson under NOKAS-rettssaken mandag.