Sminke-nytt

Det tar vanvittig mye sminketid å være kvinnelig toppolitiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et kvarter i sminkestolen begynte jeg å likne meg selv. Ansiktet var sparklet, øynene var på plass. Nå gjensto lepper, hår og noen finjusteringer før jeg skulle inn i studios ubarmhjertige flombelysning og se ut som en helt normal kvinne i 40-årsalderen.

Da kom min kollega i Dagsavisen, Arne Strand, slentrende inn som om han hadde all verdens tid.

– Kan dere ta ham innimellom?

Klart sminkørene kunne. Av med brillene, noen raske strøk med pudderkvasten – voilà! en ferdigsminket mann. Da jeg endelig var klar, hadde Arne bladd gjennom avisene og hørt overskriftene på nyhetene. Jeg rakk ikke engang å få med meg oppslaget i VG før vi måtte på lufta:

«TV 2-utspørring av SV-Kristin avlyst: Krevde for mye sminketid», sto det anklagende over hele forsiden hos konkurrenten. Den kravstore jåla, kunne det like gjerne stått, hvem tror hun egentlig at hun er? Hele ti minutter hadde hun blitt tilbudt. OK, det var kanskje i korteste laget, innrømmet også TV 2, men som prosjektleder Tor Godal sjenerøst delte med VGs lesere: Jeg ga beskjed om at vi stiller med to sminkører som går løs på henne.

Den perfekte oppvarming til en avgjørende TV-utspørring, med andre ord. To sminkører som gyver løs på hud og hår. Åslaug Hagas statssekretær kunne fortelle at Sp-lederen en gang hadde vært forsinket og blitt sminket på under ti minutter. Hvordan ble resultatet? – Det ble også deretter, medga statssekretæren. Terningkast to, kanskje. Partilederen virket sliten og lite opplagt.

Kristin Halvorsen har min medfølelse. Det tar vanvittig mye sminketid å være kvinnelig toppolitiker. På den annen side, hun husker sikkert altfor godt hva som skjedde sist hun var på valgutspørring i TV 2. Temaet var barnehager. – Hvis det ikke blir full barnehagedekning, er dere kvitt meg, sa hun.

Og da hadde hun til og med hatt nok tid i sminken. Tenk hva som kan skje når hun er stresset.

FIKK REFS: Kristin Halvorsen fikk kritikk for å kreve lenger tid i sminkestolen.
FIKK REFS: Kristin Halvorsen fikk kritikk for å kreve lenger tid i sminkestolen. Vis mer